Povestea emoționantă a handbalistei care a surzit. La 21 de ani, medicii i-au pus Adei Iliescu un diagnostic cumplit. „Poate voi mai juca din pasiune, atât!”

 
+3 click pentru
galerie

În septembrie 2015, în urma unui control de rutină, Ada Iliescu, sportivă de performanță, a aflat de la medici că avea probleme grave cu auzul. Prima dată a observat că nu mai aude bine muzica la căști cu urechea dreapta. 

Ada a moștenit din familie boala, deși a sperat din tot sufletul că afecțiunea nu se va declanșa la maturitate, așa cum au preconizat medicii. În plus, existaiu 50 la sută șanse să nu se fi transmis genetic.

Medicii i-au salvat viața, dar nu și auzul

Din păcate, la 21 de ani, Ada a început să audă din ce în ce mai prost, auzul i s-a degradat foarte mult, iar tânăra a fost operată de urgență. Medicii i-au scos o tumoră de patru centimetri, una care i-a deformat și trunchiul celebral. În urma acestei intervenții, viața Adei a fost salvată, dar din păcate fosta sportivă nu mai aude deloc cu urechea dreaptă. În plus, tumorile au fost bilaterale, iar Ada are probleme și la urechea stângă. Până acum, medicii din România și din Turcia au ajutat-o să-și continue viața, deși sportul va rămâne pentru ea doar o amintire. Și un dulap plin cu medalii și diplome...

„Poate voi mai juca din pasiune!”, a declarat Ada la Agenția VIP. „Am realizat cât de mult contează viața și cât de mult ți se poate schimba într-o singură clipă!”, a afirmat, cu lacrimi în ochi, fosta handbalistă.

Chiar dacă încercată greu de soartă, Ada are puterea să zâmbească. Atunci când nu mai credea că e posibil, și-a întâlnit dragostea. Un iubit care a cunoscut-o înainte de a merge în Turcia, la operație. Și de atunci, o susține necondiționat.

 facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE