Antena Căutare

Predoiu anunţă că Administraţia Penitenciarelor i-a transmis că permisia acordată lui Liviu Dragnea a fost ”regulamentară”

Ministrul Justiţiei anunţă că a primit o ”notă de informare” de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor conform căreia permisia acordată lui Liviu Dragnea, care a ieşit din penitenciar în urmă cu câteva săptămâni, a fost acordată ”regulamentar”, în acest context ministrul anunţând că a dispus verificări pentru a stabili legalitatea acordării permisiei pentru fostul lider al PSD.

”Constatând interesul ridicat al presei faţă de subiect, în interesul unei bune informări a opiniei publice, vă comunic că nota de informare elaborată de conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor privind acordarea unei permisii cetăţeanului Liviu Dragnea aflat în executarea unei pedepse privative de libertate la Penitenciarul Rahova conchide că această permisie a fost acordată regulamentar”, a anunţat ministrul Justiţiei, joi, într-o conferinţă de presă.

Cătălin Predoiu a spus că ”pentru a elimina orice suspiciune cu privire la corectitudinea acestei proceduri”, şi ”fără a pune la îndoială concluziile notei, dar pentru o deplină lămurire a aplicării legii”, a dispus verificări suplimentare la Penitenciarul Rahova şi la ANP pentru a se stabili legalitatea acordării permisiei în cauză.

Predoiu anunţă, de asemenea, un ”control sistematic” privind acordarea permisiilor, control care urmăreşte să stabilească dacă legea se aplică la fel pentru toţi deţinuţii şi dacă recompensele ”se aplică în condiţii depline de integritate în sistem”.

Ministrul Justiţiei afirmă, de asemenea, că sunt ”numeroase şi consistente probleme” în ceea ce priveşte Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a solicitat o permisie de o zi, cu ocazia aniversării sale, iar în spaţiul public au apărut informaţii că a ieşit din penitenciar pentru 24 de ore.

Dragnea se află la Penitenciarul Rahova, fiind condamnat la 3 ani şi 6 luni de detenţie în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Sursa : news.ro

Alina Bica a fost dată în urmărire internațională. Poza fostei șefe DIICOT apare pe site-ul Poliției Române... Condiții necesare pentru Prima Casă și cum se obține un astfel de credit...
Beneficiile consumului de aloe vera. Ce spun specialiștii
Specialiști spun care sunt beneficiile consumului de aloe vera asupra sănătății tale. Planta...
Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Berbecii au nevoie de eliberare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 martie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți la ce le spune...
Parteneri
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x