Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Animatie: Vaiana

Pregătiri pentru Bobotează, la Constanța. Preoţii ajutaţi de voluntari pun etichete pe sticlele de agheasmă

Mai sunt trei zile până la Bobotează, iar în biserici pregătirile sunt în plină desfăşurare! Preoţii ajutaţi de voluntari pun etichete pe sticlele de agheasmă care vor fi împărţite credincioşilor. Nu e deloc uşor, mai ales că - doar la Constanţa - vorbim despre peste 200 de mii de PET-uri.

Încă de la primele ore ale dimineţii, Palatul Episcopal a fost animat de zeci de voluntari veniţi cu un scop precis: să lipească etichete pe sticlele de agheasmă care, luni, în ziua de Bobotează, vor ajunge la credincioşi. Preoţi, studenţi la teologie, dar şi simpli cetăţeni lucrează în trei schimburi, încă de noaptea trecută. Dacă pentru unii dintre enoriaşi e prima oară când dau o mână de ajutor preoţilor, pentru alţii a devenit deja o tradiţie. Pentru Maria este deja al patrulea an de voluntariat.

Arhiepiscopia Tomisului aşteaptă ca la slujbă să participe sute de mii de credincioşi. „ Avem tot circa 200 mii de sticle, pe care le pregatim, le etichetam, le vom umple duminica. Am comandat mai multe butoaie. Inca şapte butoaie de cinci tone, ca să putem sa ne incadram in timp.” , a declaratTeodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului.

Slujba de Bobotează va avea loc luni, pe faleza Cazinoului din Constanţa. La finalul slujbei, Arhiepiscopul Tomisului va arunca în apele mării trei cruci de lemn. Tradiţia spune că tinerii care se vor avânta să le recupereze vor avea noroc tot anul. Meteorologii anunţă că şi în acest an vom avea parte de tradiţionalul "ger al Bobotezei". Sfârşitul de săptămână aduce vântă, temperaturi scăzute, iar apa mării nu va avea mai mult de două grade Celsius.

Recomandari