Antena Căutare

Premieră așteptată de o țară întreagă. Cel mai puternic laser din lume a fost ansamblat la Măgurele

Laserul va ajuta la descoperirea unor izotopi radioactivi care pot trata cancerul, de exemplu, sau va putea ajuta la identificarea completa a continutului butoaielor cu deseuri radioactive, fara a fi desfacute, un lucru extrem de dificil in prezent.

Cel mai puternic laser din lume, care se construieşte lângă Bucureşti, la Măgurele, a fost asamblat şi au început deja primele teste. Conform estimarilor, la toamna va fi obtinut primul fascicul laser.

Implementarea proiectului a început în ianuarie 2013 şi până în prezent lucrările sunt aproape în grafic, cu doar câteva luni de întârziere la construcţie, iar bugetul nu a fost depăşit, afirmă managerul proiectului.

Laserul de la Măgurele este considerat cel mai puternic din lume, cu cele mai performante echipamente şi cel mai strălucitor fascicul Gamma.

140 de persoane lucrează în total la acest proiect, din care 120 sunt cercetători români şi străini din întreaga lume, care au venit să lucreze la cel mai mare proiect ştiinţific în care este implicată România.

Tragedie pentru doi părinţi din Balş. Fiica şi fiul lor au murit într-un accident rutier violent, pe o şosea din Dolj... Fabulos! O alpinistă din India a escaladat Everestul de două ori în cinci zile!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x