Antena Căutare

Premierul Ludovic Orban a anunțat o nouă ordonanță militară: „Noile măsuri vor fi anunțate astăzi”

Premierul Ludovic Orban a anunțat o mouă ordonanță militară. Ce noi restricții vor fi luate?

În urma discuțiilor cu ministrul Marvel Vela, premierul Ludovic Orban a anunțat că astăzi, sâmbătă, 4 aprilie, va fi anunțată o nouă ordonanță militară, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Am pregătit elementele pentru nouă ordonanță. Vă vor fi prezentate măsurile. E în formă finală ordonanța. Am evoluat capacitatea de carantinare. Măsurile vor fi prezentate de ministrul de Interne în cursul zilei de astăzi.

Au venit foate multe persoane din zona rosie. O să luăm masuri. Am luat decizia de a institui spații de cazare pentru gărzi. În spitale au fost instituite gărzi pentru a asigura odihna medicilor. Încercăm să limităm numărul de infectați în spitale. Sunt testați medicii care au fost în contact cu cadrele medicale care sunt declarate pozitiv”, a declarat premierul.

Măsuri pentru protecția cadrelor medicale

„Știți foarte bine că am luat decizia de a institui spații de cazare între ture și gărzi pentru medici, astfel încât să asigurăm odihna în alte locuri decât la domiciliu. Oriunde există o suspiciune de infectare, sunt testați medicii care au fost în contact cu cadrele medicale identificate ca fiind pozitive. Încercăm să limităm numărul de cazuri în spitale. E important să se respecte toate protocoalele stabilite. Circuitele separate, triajul să se efectueze.”

Premierul Ludovic Orban a explicat că au fost semnate contracte pentru 400 de ventilatoare pentru pacienții cu COVID-19, însă acestea nu au ajuns încă din cauza restricțiilor impuse de alte țări.

„La ora actuală există contracte semnate pentru 400 de ventilatoare. Din păcate, aceste contracte nu se derulează în ritmul stabilit pentru că s-au emis decizii ale guvernelor sau președinților din diferite țări de unde trebuia să primim aceste ventilatoare care practic au blocat ieșirea lor din țară. Căutăm soluții.”

OMS, avertisment sumbru: „COVID-19 s-ar putea reactiva!” Greșeala uriașă pe care o facem în lupta cu coronavirusul... Ministrul Educației, mesaj de ultimă oră despre înghețarea anului școlar: „Nu e cazul să revenim la cursuri”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x