Live acum
Prime Time 20:00Film: Printesa indaratnica (SUA 2001)

Redeschiderea restaurantelor, amânată din nou. Premierul Ludovic Orban, declarații de ultimă oră: ”Trebuie să găsim un set de reguli!”

Redeschiderea restaurantelor a fost amânată din nou, în ciuda faptului că președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România susținea că acestea își vor deschide porțile în câteva zile. 

Premierul Ludovic Orban a dezvăluit că redeschiderea restaurantelor nu va fi posibilă în următoarele zile.

”Când vom ajunge la un set de reguli care sunt necesare pentru a proteja sănătatea clienților în restaurante și când cei din HoReCa vor susține aceste reglementări. Nu-mi place să dau un orizont de timp de care nu sunt sigur.”, a declarat premierul.

Restaurantele rămân închise și după 1 iulie. Izolarea ar putea fi reintrodusă la revenirea în țară. Autoritățile amână noul val de relaxare

Termenul de redeschidere a acestor spații, măcar gradual, a fost amânat succesiv, de la 15 iunie la 1 iulie, în condițiile în care numărul noilor cazuri de infectare cu coronavirus a continuat să se mențină în România la un nivel ridicat. Acum, noul termen sperat este 15 iulie.

420 de cazuri de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore

În România au fost confirmate, până acum, 28.166 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 1.708 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.


Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro