Redeschiderea restaurantelor, amânată din nou. Premierul Ludovic Orban, declarații de ultimă oră: ”Trebuie să găsim un set de reguli!”

Redeschiderea restaurantelor a fost amânată din nou, în ciuda faptului că președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România susținea că acestea își vor deschide porțile în câteva zile. 

Premierul Ludovic Orban a dezvăluit că redeschiderea restaurantelor nu va fi posibilă în următoarele zile.

”Când vom ajunge la un set de reguli care sunt necesare pentru a proteja sănătatea clienților în restaurante și când cei din HoReCa vor susține aceste reglementări. Nu-mi place să dau un orizont de timp de care nu sunt sigur.”, a declarat premierul.

Restaurantele rămân închise și după 1 iulie. Izolarea ar putea fi reintrodusă la revenirea în țară. Autoritățile amână noul val de relaxare

Termenul de redeschidere a acestor spații, măcar gradual, a fost amânat succesiv, de la 15 iunie la 1 iulie, în condițiile în care numărul noilor cazuri de infectare cu coronavirus a continuat să se mențină în România la un nivel ridicat. Acum, noul termen sperat este 15 iulie.

420 de cazuri de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore

În România au fost confirmate, până acum, 28.166 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 1.708 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.


Parteneri
Cine este Jonathan Owens, iubitul gimnastei Simone Biles
Iubitul gimnastei Simone Biles și-a arătat sprijinul față de iubita sa printr-o postare emoționantă pe contul personal de Instagram. Gimnasta a devenit intens mediatizată după ce a luat o decizie neașteptată înainte de finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Simone Biles a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo la bârnă, în timp ce ginasta chineză, Guan Chenchen a obținut medalia de aur la doar 14 ani.
Catine.ro
Ultimele știri