Premierul Ludovic Orban, declarații de ultim moment, la Observator. Ce se întâmplă, până la urmă, cu salariile bugetarilor: „Trebuie să împărțim greutățile născute din această epidemie”

Austeritatea loveşte şi în bugetari care suportă şi ei costul pandemiei: Guvernul a anunţat program de lucru în ture, salarii tăiate şi şomaj tehnic. Premierul Ludovic Orban a oferit informații de ultim moment, la Observtor.

Din cauza carantinei, la privat, s-au tăiat salarii sau s-au suspendat contracte. Pentru bugetari, de două zile se vorbește despre tăierea salariilor.

Premierul Ludovic Orban a vorbit, la Observator, despre măsurile ce urmează să fie luate pentru sectorul public.

Solidaritate public-privat

„Pregătim o Ordonanță de Urgență care urmărește introducerea unui mecanism pentru perioada în care ne vom găsi în stare de urgență, prin care, în sectorul public, jumătate dintre angajați să lucreze 15 zile - zilele lucrătoare din acest interval -, urmând apoi să stea acasă, perioadă în care vor primi 75% din salariul de bază.

Anul școlar 2020-2021 ar urma să fie înghețat! Profesorii, trimiși în șomaj tehnic 15 zile pe lună

Este o măsură pe care o adoptăm, având la bază mai multe motive. Unul, în primul rând, de natură epidemiologică. (...)

Al doilea motiv este unul care ține de solidaritate. Se știe că epidemia a afectat afacerile, foarte mulți angajați din sectorul privat. S-au suspendat aproximativ un milion de contracte de muncă, iar noi considerăm că trebuie să împărțim greutățile născute din această epidemie”, a explicat premierul, la Observator.

Întregul interviu, în materialul video de mai sus.

Lovitură pentru bugetari! Vor pierde bani din salarii! Orban: „Toți trebuie să preluăm din greutatea crizei. Vor române 15 zile într-o formă echivalentă șomajului tehnic” - VIDEO

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri