Antena Căutare

Premierul Ludovic Orban, despre ridicarea restricţiilor: Se va face gradual. Vom aştepta o perioadă de timp, de 15 zile, pentru a vedea dacă sunt efecte privind răspândirea virusului, după care vom trece la următoarele măsuri

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, la Iaşi, că în prima fază vor fi ridicate acele restricţii pentru care există risc epidemologic minim, precizând că este prematur să spună când vor fi deschise restaurantele sau când vor putea merge copiii la creşă sau la grădiniţă.

Orban a precizat că ridicarea restricţiilor se va face gradual şi că se va urmări impactul, pentru a nu exista risc epidemologic.

“În primă fază vom ridica acele restricţii pentru care există cel mai mic risc epidemologic. Ridicarea se va face gradual. Vom aştepta o perioadă de timp, de 15 zile, pentru a vedea dacă sunt efecte privind răspândirea virusului, după care vom trece la următoarele măsuri. Dacă dăm drumul la restaurante, trebuie să pregătim nişte reguli şi proprietarii vor trebuie să se adapteze acestor reguli. La fel şi în cazul deschiderii unor creşe, grădiniţe“, a precizat premierul Ludovic Orban.

El a afirmat că discută foarte mult cu cetăţenii şi că află de la aceştia multe probleme care apar.

“Este o problemă legată de copii. În familiile monoparentale, chiar dacă beneficiază de plata de indemnizaţiei de 75 la sută, sunt foarte multe mame şi taţi care pot risca pierderea locului de muncă dacă stau acasă, iar angajatorul le cere să vină la serviciu. Trebuie găsită o modalitate“, a afirmat Orban.

Cât priveşte redeschiderea din vară a grădiniţelor, creşelor şi after-school-urilor, premierul Ludovic Orban a spus că pentru oridce ridicare de restricţie se va face o analiză serioasă.

“Nu pot să spun ceva până nu se iau decizii bine fundamentate. Pentru orice ridicare de restricţie va trebui să avem o fundamentare foarte serioasă, o analiză din punct de vedere epidemiologic şi mai ales garanţia existenţei unui set de măsuri care să reducă la maxim posibilitatea de răspândire a virusului“, a explicat premierul Ludovic Orban.

Sursa : news.ro

Munca de acasă în timpul pandemiei: cinci sfaturi pentru o mai bună organizare... Şase angajaţi ai unei brutării din Alba Iulia, depistaţi pozitiv cu coronavirus. DSP a suspendat activitatea întregii un...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x