Antena Căutare

Preotii vor preda educatie rutiera in biserica, in timpul slujbei de duminica

Preotii vor tine cursuri de educatie rutiera, in biserici, dupa slujba de duminica! Acesta este un proiect al Directiei Politiei Rutiere care urmareste sa reduca numarul accidentelor rutiere in zonele rurale.   

Directia Politiei Rutiere urmeaza sa ia legatura cu preotii si primarii din afara oraselor pentru ca, in timpul slujbelor de duminica ori cu diverse ocazii cand au loc adunari populare, sa dea oamenilor sfaturi care sa-i ajute sa nu devina victimele unor accidente de circulatie, mai ales ca, de cele mai multe ori, incidentele rutiere produse in afara localitatii, pe sosea, au urmari extrem de grave.

Pentru ca educatia rutiera in randul adultilor este dificil de facut in mediul rural, unde nivelul de instruire al locuitorilor este redus, reprezentantii Directiei Politiei Rutiere urmaresc sa-si transmita programele preventive prin intermediul preotilor si al primarilor, acestia fiind persoanele in care oamenii de la tara au cea mai mare incredere si care au toate sansele sa fie luati in serios.

Ca masuri preventive, preotii le vor transmite enoriasilor sa evite consumul excesiv de alcool atunci cand urmeaza sa circule pe marginea soselei, sa traverseze prin locurile special marcate ori, acolo unde sunt, sa foloseasca pasarelele. In plus, atunci cand circula noaptea, pe langa sosea, pietonii vor fi sfatuiti sa poarte numai haine deschise la culoare, iar daca este posibil, chiar veste reflectorizante.

Sursa: Antena3

FOTO: Intact Images

Un nor toxic de steril a intunecat cerul in Mehedinti... Gorj: Trei biserici monument istoric, pradate de hoti. Treizeci de icoane au fost furate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x