Antena Căutare

Presa internationala despre finala EL: Bucurestiul se pregateste pentru petrecerea alb-rosie

Fotbalul romanesc ia o pauza astazi! La fel si problemele romanilor: patronii excentrici de cluburi, violentele de strada si dificultatile financiare. Sunt doar cateva dintre titlurile presei externe de astazi legate de marele meci care va avea loc in mai putin de 10 ore pe stadionul Arena Nationala din Bucuresti.

Pentru suporteri, autoritatile locale au amenajat doua zone speciale in care acestia pot urmari imagini cu orasul si se pot juca pe simulatoare de fotbal. Asta in asteptarea partidei. Zona destinata fanilor Athletic Bilbao este in Piata Constitutiei.

Primele autocare cu suporteri au venit inca de la ora 10, iar acestea numara cateva sute. Gratarele sunt bine incinse, iese fum inca de la ora 10, exista si un teren de fotbal pe care s-a jucat in continuu.

Suporterii Atletico Madrid sunt grupati in zona pietei George Enescu, in aceleasi conditii ca si rivalii.



Presa internationala despre finala Europa League: Bucurestiul se pregateste pentru petrecerea alb-rosie

Jurnalistii straini vorbesc mai ales despre probleme. Unele mari. Mii de suporteri spanioli ar fi blocati, chiar in aceste momente in aeroporturile din Spania, titreaza publicatia EL CORREO. Si asta pentru ca Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti NU are capacitatea de a primi intr-un timp scurt atat de multe curse cate sunt programate astazi, in ziua meciului: adica peste 60.

Tot jurnalistii de la El CORREO ii avertizeaza pe spanioli sa nu cumva sa aiba la ei droguri de niciun fel pentru ca in Romania sunt pasibili de inchisoare.

In schimb, publicatia americana Chicago Tribune lauda Romania pentru Arena Nationala. A fost construit impecabil si dispune de o multime de facilitati. In acelasi timp insa jurnalistii critica fotbalul intern despre care scrie ca e la pamant si e dominat de patroni excentrici de cluburi.

El Mundo scrie ca "Bucurestiul se pregateste pentru petrecerea alb-rosie!" Jurnalistii au si cateva observatii si despre capitala Romaniei pe care o vad ca pe un oras al contrastelor cu cladiri impunatoare din epoca intunecata a lui Nicolae Ceausescu, dar si blocuri noi. Este amintita si prezenta cainilor maidanezi, dar concluzia este ca sunt mai putini decat se credea.

Cei care vor da verdictul insa sunt evident oaspetii spanioli. Care, cel putin pana acum, s-au aratat placut impresionati de oras si de Arena Nationala.


Spectacol pe teren, dar si in tribune

Va fi spectacol pe teren dar si in tribune. Meciul anului de la Bucuresti aduce pe Arena Nationala si foarte multe vedete, oameni de afaceri, oameni de fotbal sau chiar capete incoronate. Cu totii vor sa vada cine va castiga Cupa Europa League: Altetico Madrid sau Athletic Bilbao.

Printul Felipe de Asturias, mostenitorul coroanei spaniole, vine in Romania pentru a fi prezent la finala Cupei UEFA, care se va desfasura in 9 mai si in care se vor lupta pentru victorie doua echipe spaniole - Atlético Madrid si Athletic Club Bilbao. In tribune vor fi si Michel Platini - presedintele UEFA sau Viorel Catarama care a platit pentru loja cu 10 locuri nu mai putin de 50.000 de lei.



Suporterii echipelor Athletic Bilbao si Atletico Madrid paziti mai ceva ca presedintele

Capitala freamata. 9 ore au mai ramas pana la marea finala Europa League. Pe langa romani, se stie ca aproape 40 de mii de suporteri ai celor doua echipe, Athletic Bilbao si Atletico Madrid vor asista la meciul de pe Arena Nationala. 3 sferturi dintre ei au ajuns deja.


Fotbalul romanesc ia o pauza astazi! La fel si problemele romanilor: patronii excentrici de cluburi, violentele de strada si dificultatile financiare. Sunt doar cateva dintre titlurile presei externe de astazi legate de marele meci care va avea loc in mai putin de 10 ore pe stadionul Arena Nationala din Bucuresti.

VIDEO! Un elev de liceu din Arad a prins 4 hoti in numai cateva zile... Militarul ranit in Afganistan, in septembrie anul trecut, a murit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x