Antena Căutare

Presa internațională, despre protestele din România și tinerii care-și părăsesc țara de nevoie: "O hemoragie care nu pare sa ingrijoreze cat de putin Puterea"

Peste 30.000 de români şi-au strigat, aseară, nemulţumirile într-un amplu protest care a avut ca punct zero de întâlnire Piaţa Universităţii. Coloana de manifestanţi cu jandarmii în frunte a pornit e traseul Piaţa Unirii -  Bulevardul Unirii - Palatul Parlamentului.

Peste 30.000 de români şi-au strigat, aseară, nemulţumirile într-un amplu protest care a avut ca punct zero de întâlnire Piaţa Universităţii. Coloana de manifestanţi cu jandarmii în frunte a pornit e traseul Piaţa Unirii - Bulevardul Unirii - Palatul Parlamentului.

La ora 21:00, zecile de mii de oameni adunaţi în faţa Palatului Parlamentului şi-au aprins lanternele telefoanelor şi au intonat imnul. Înainte şi după acest moment au scandat împotriva Guvernului şi a Parlamentului.

Iar strigătele lor au fost auzite şi de presa internaţională, care a observat îndeaproape protestul de pe 20 ianurie, de la din Bucureşti.

Jandarm, filmat în timp ce loveşte cu pumnul manifestanţii din Piaţa Universităţii (VIDEO)

"O ţară dezincriminează corupţia", scrie The Guardian, care a publicat, vineri, un articol dedicat acestui eveniment. "România se pregăteşte pentru proteste uriaşe din cauza 'marelui pas în spate' în ce priveşte statul de drept", subliniază ziarul britanic, adăugând că "mulţi dintre criticii actualei puteri spun că schimbările aduse sistemului de Justiţie şi dezincriminarea unor fapte de corupţie înseamnă că separaţia puterilor în stat este 'terminata'".

Liberation scrie că "România îşi pierde capetele. Sătui de instabilitatea guvernamentală şi de corupţie, tot mai mulţi tineri romani aleg să se mute în Europa Occidentală şi de Nord. O hemoragie care nu pare pentru moment să îngrijoreze cât de puţin Puterea", mai notează sursa citată.

Avertizarea de COD GALBEN! De la ora 16:00, încep ninsorile abundente, iar viscolul pune stăpânire pe România... Cea mai puternică imagine de la protestele de aseară! Cordonul de jandarmi și un copil inocent care primește fulgii de n...
Cele mai populare nume de copii din Europa. Ce alegeri au făcut părinții pentru micuții lor
Specialiștii au stabilit care sunt cele mai populare nume de copii din Europa. Alegerea numelui...
Horoscopul zilei de 26 martie 2023. Scorpionii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 martie 202 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac. Aceștia...
Parteneri
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x