Antena Căutare

Presa, prima sursa credibila privind informatiile despre coruptie

Mass-media se afla pe primul loc ca sursa credibila in furnizarea informatiilor despre coruptie, fapt indicat de 73,54% dintre cetatenii care au raspuns intrebarilor unui studiu referitor la perceptia asupra coruptiei din institutiile publice.

Studiul "Perceptia cetatenilor asupra coruptiei din institutiile publice: cauze, practici, prevenire", activitate inscrisa in cadrul proiectului "Coruptia ne priveste pe toti" a fost realizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici, in parteneriat cu Asociatia "Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila".

Scopul acestui studiu a fost acela de a contribui la masurarea perceptiei cetatenilor asupra fenomenului coruptiei din Romania, de a propune o interpretare a datelor obtinute, din perspectiva eticii si a integritatii functionarilor publici, precum si de a identifica rolul cetatenilor in prevenirea faptelor de coruptie, informeaza ANFP, miercuri, intr-un comunicat.

Rezultatele studiului au aratat ca frecventa cu care cetatenii merg la diferite institutii si autoritati publice pentru rezolvarea unei probleme este destul de scazuta, astfel ca 50,3% merg mai rar de o data pe an sau niciodata la primarie.

Tot articolul, in Jurnalul National

DDA: Ce pasi trebuie sa faci pentru plata contributiilor din venituri activitati independente!... Ancheta la Giulesti: Firul aparatului de aer conditionat a fost "innadit" pentru ca nu ajungea la priza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x