Antena Căutare

Presedintele a adresat un mesaj credinciosilor catolici care sarbatoresc Invierea Domnului

Traian Basescu le-a transmis un mesaj tuturor credinciosilor romano-catolici, evanghelici si reformati din Romania care sarbatoresc, duminica, Invierea Domnului, informeaza Administratia Prezidentiala

"Doresc sa adresez tuturor celor care sarbatoresc astazi Invierea Domnului cele mai calde urari de sanatate, bucurie si speranta. Fie ca Sfintele Pasti sa ne ajute sa fim mai buni si solidari cu cei care au nevoie de noi. Hristos a inviat!", spune presedintele in mesajul sau, conform Hotnews.


Crestinii catolici sarbatoresc duminica Invierea Domnului - Pastele, cea mai mare sarbatoare a crestinilor.

Doi ani la rand, 2010 si 2011, Pastele a fost sarbatorit de toti crestinii - ortodocsi, catolici, greco-catolici, de evanghelici si reformati, de cultele neoprotestante - in aceeasi zi.

Anul acesta, la crestinii catolici, evanghelici si reformati, precum si la cultele neoprotestante Pastele este sarbatorit pe 8 aprilie.

Urmatorul an in care Pastele va fi din nou sarbatorit in aceeasi zi va fi in 2014, cand Sfanta Sarbatoare a Pastelui va fi in 20 aprilie.

In duminica Pastelui, in fata a mii de credinciosi, Papa celebreaza mesa de Inviere, in piata San Pietro. De la balconul bazilicii, Suveranul Pontif va rosti, in zeci de limbi, traditionalul mesaj de Paste si binecuvantarea ''urbi et orbi".

UPDATE! Cei patru turisti rataciti in Muntii Piatra Craiului, gasiti de salvamontisti... Credinciosii ortodocsi sarbatoresc duminica Floriile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x