Presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului, Daniel Boda, judecat pentru mita

Presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Daniel Boda, este deferit justitiei de procurorii anticoruptie, fiind acuzat ca ar fi primit mita 5.000 de euro pentru a dispune restituirea autorizatiei de functionare unei societati de distributie de medicamente.

Daniel Boda, fiul analistului politic Iosif Boda, este acuzat de luare de mita in forma continuata. Boda va fi judecat impreuna cu Sandel Alexandrescu - fost administrator al SC IOANA MED FARM SRL Stefanesti, judetul Arges, acuzat de dare de mita in forma continuata si instigare la dare de mita si cu sotia acestuia, Anca Elena Alexandrescu - director executiv in cadrul Directiei de Sanatate Publica Arges.

In dosar mai apar, ca inculpati, Raluca Eugenia Neagoe (fosta Popa) - consilier juridic in cadrul SC IOANA MED FARM SRL, acuzata de complicitate la dare de mita in forma continuata., Alexandru Dumitrescu - farmacist primar cu atributii de inspector in cadrul ANMDM-Departamentul Inspectie Farmaceutica, acuzat de luare de mita si fals intelectual, Ioan Sorin Chiroiu, acuzat de dare de mita, Ionut Cosmin Banu - conducator auto in cadrul SC IOANA MED FARM SRL, acuzat de marturie mincinoasa si Luiza Adriana Masgaciu - contabil-operator facturare in cadrul SC IOANA MED FARM, acuzata de marturie mincinoasa.

Potrivit procurorilor anticoruptie, in 8 septembrie 2010, la SC IOANA MED FARM SRL Stefanesti, administrata de inculpatul Alexandrescu Sandel, a avut loc o inspectie inopinata efectuata de angajati din cadrul Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM) avand ca obiect verificarea activitatii de distributie angro de medicamente de uz uman. Deficientele constate de inspectori au atras amendarea societatii si suspendarea autorizatiei de distributie angro. Pentru ca autorizatia sa ii fie restituita, in lipsa remedierii neregulilor, Alexandrescu Sandel impreuna cu sotia sa Alexandrescu Anca Elena au decis sa remita sume de bani presedintelui ANMDM.

Citeste si Jurnalul

Foto: Intact Images

Ultimele știri