Antena Căutare

Presedintele ANAF, acuzat la DNA ca schimba vamesii incomozi si asigura protectia unor firme

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a fost acuzat la DNA ca schimba vamesii incomozi si asigura protectia unor firme. Acuzatiile vin de la seful sindicatului Pro Lex Vasile Lincu, care a fost audiat ca martor in dosarul spagilor de la Moravita.

"In sistemul vamal din Romania exista inca din anul 1999, o coruptie generalizata si organizata si chiar institutionalizata. Am utilizat termenul de coruptie institutionalizata deoarece conducerea Autoritatii Nationale a Vamilor a creat (ma refer la intreaga perioada din 1999 si pana in prezent) premisele savarsirii de catre lucratorii vamali a faptelor de coruptie"

Seful sindicatului Pro Lex le-a mai spus anchetatorilor DNA ca stie anumite societati comerciale private sunt protejate de controale de catre presedintele ANAF, in special in ceea ce priveste plata accizelor.

Acesta a dat ca si exemplu cazul celor doi inspectori vamali care au facut control la Petrom in 2010 si au constatat ca nu s-au platit accize de cinci milioane de euro. In aceeasi zi, Blejnar le-a cerut socoteala pentru controlul respectiv si le-a cerut sefilor acestora sa ii concedieze, lucru care s-a si infaptuit ulterior.

Sorin Blejnar a declarat ca Lincu trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru declaratiile pe care le face si ca el este in proces cu seful sindicatului Pro Lex, pe care l-a dat in judecata pentru calomnie.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

VIDEO! Un week-end cat o vacanta pe litoral... Impuscaturi la Gara de Nord din Capitala. Un barbat a fost ranit, iar altul, retinut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x