Antena Căutare

Prețul benzinei a atins un nivel record! Șoferii vor avea parte de surprize mari la pompă

Din benzinării vine în sfârşit o veste bună. Benzina s-a ieftinit semnificativ şi a ajuns la cel mai mic preţ din acest an. Şi motorina costă mai puţin, dar diferenţa între cele două tipuri de combustibil rămâne una importantă.

Din benzinării vine în sfârşit o veste bună. Benzina s-a ieftinit semnificativ şi a ajuns la cel mai mic preţ din acest an. Şi motorina costă mai puţin, dar diferenţa între cele două tipuri de combustibil rămâne una importantă. Un plin de motorină costă cu 30 de lei mai mult decât unul de benzină. Aşa că, pentru mulţi şoferi, maşinile diesel nu mai sunt atât de rentabile.

La o staţie de alimentare din Sectorul 5, litrul de benzină costă 5 lei şi 3 bani. Este unul dintre cele mai mici tarife din Capitală, asta şi pentru că, în zonă, concurenţa este destul de mare. Spre exemplu, pe un singur bulevard, există nu mai puţin de opt benzinării.

Un plin de benzină - calculat pentru un rezervor de 60 de litri - costă în luna decembrie în jur de 300 de lei. Cu 44 de lei mai puţin decât acum o lună şi jumătate. Pentru un plin de motorină, în schimb, scoatem din buzunar 330 de lei, cu 30 de lei mai mult decât pentru unul de benzină.

La începutul anului, litrul de benzină costa 5 lei şi 23 de bani. În noiembrie, ajunsese la aproape şase lei, iar acum asistăm la cel mai mic tarif din acest an. La motorină, fluctuaţiile de preţ au fost mai mici. În ianuarie, litrul costa 5 lei şi 30 de bani, iar cel mai scump tarif s-a înregistrat în noiembrie, când un litru costa şase lei şi 10 bani.

Acum doi ani, maşinile diesel erau mai rentabile decât cele pe benzină. Motorina costa 4 lei şi 60 de bani pe litru, iar benzina - aproape cinci lei. În ultima perioadă, însă, acciza pe motorină a crescut mai rapid decât cea pe benzină. Nu este, însă, singurul motiv pentru care raportul dintre benzină şi motorină s-a inversat.

Din 2019, carburantul s-ar putea scumpi din nou, pentru că acciza va creşte cu 3%.

Imagini tulburătoare la locul unde a murit Andrei Pintican! Tatăl lui a îngenuncheat de durere. FOTO... Vești excelente pentru elevii care se pregătesc să dea Bacalaureatul! Vor primi un ajutor neașteptat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x