Antena Căutare

Pretul biletelor de metrou ar putea creste in 2013

Pretul biletelor de metrou ar putea creste in 2013, a anuntat directorul Metrorex, Aurel Radu. Masura este necesara pentru a actualiza tariful cu nivelul inflatiei.

Aurel Radu a mai adaugat ca anul viitor Metrorex va avea nevoie de 600 de milioane de lei pentru finalizarea unor proiecte, intre care montarea unor lifturi pentru persoanele cu handicap, lucrari la Magistrala 4 si continuarea lucrarilor la proiectul Magistrala 5 - Drumul Taberei - Pantelimon. In 2013, Metrorex intentioneaza sa inceapa si constructia magistralei 6, cea care va face legatura cu aeroportul Henri Coanda.

"Metrorex ia in calcul o eventuala majorare a tarifului calatoriilor in 2013 cu 5%, actualizarea tarifului cu valoarea inflatiei. De asemenea, societatea noastra intentioneaza sa pastreze acelasi numar de angajati si in 2013", a declarat Aurel Radu.

Totodata, directorul Metrorex a mai anuntat ca pentru 2013 vor fi solicitate circa 600 milioane lei, cu 29 de milioane mai mult fata de anul trecut, când au fost cerute in cadrul proiectului de buget 571 milioane lei. Suma va fi necesara pentru finalizarea unor proiecte precum: asigurarea accesului persoanelor cu dizabilitati (montarea lifturilor) ori modernizarea instalatiilor electrice pe Magistralele 1, 2 si 3.

Pentru anul viitor, Metrorex planuieste si startul proiectului Magistrala 6 care va face legatura intre Aeroportul Henri Coanda si reteaua actuala de metrou. Cu privire la anul care se incheie, Aurel Radu a afirmat ca investitiile au fost directionate catre "actiuni cu prioritate maxima".

Sursa: Antena3.ro

Balul fetelor nemaritate din Alba: colindate de flacai, in a doua zi de Craciun... VIDEO! Partia si peisajele, vazute de pe schiuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x