Antena Căutare

Prețul chiriilor a explodat! Cât costă două zile în Blaj, în timpul vizitei Papei Francisc

Oraşul pe care Eminescu l-a numit „Mica Romă”, se goleşte de locuitori pentru vizita Papei. În Blaj, sunt doar câteva zeci de locuri de cazare, prea puţine pentru cei 100.000 de credincioşi aşteptaţi aici. Acest lucru le-a dat o idee de afacere localnicilor. Mulţi îşi pun apartamentele la dispoziţia pelerinilor.

Oraşul pe care Eminescu l-a numit „Mica Romă”, se goleşte de locuitori pentru vizita Papei. În Blaj, sunt doar câteva zeci de locuri de cazare, prea puţine pentru cei 100.000 de credincioşi aşteptaţi aici. Acest lucru le-a dat o idee de afacere localnicilor. Mulţi îşi pun apartamentele la dispoziţia pelerinilor. Dar preţurile sunt astronomice.

„Eu l-am pus la 900 de euro pentru două zile”. Este preţul cerut de proprietara unui apartament nou, cu două camere. Pentru unul mai vechi, preţul este de 500 de euro. Tot pentru două zile.

Pe 2 iunie, Papa Francisc va beatifica cei 8 episcopi greco catolici. În acea perioadă, la Blaj, sunt aşteptaţi peste 100.000 de oameni. Însă doar jumătate dintre ei vor încăpea aici, pe Câmpia Libertăţii. Restul, vor urmări ceremonia pe mai multe ecrane uriaşe amplasate în diferite locuri din oraş.

O garsonieră aflată chiar lângă parcul unde va avea loc ceremonia costă pentru două nopţi cât pentru două luni de chirie, în Bucureşti. În orice altă perioadă a anului, un apartament cu două camere se închiriază cu până la 600 de lei pe lună, în timp ce o garsonieră cu 300-400 de lei.

Papa Francisc va ajunge în Blaj, pe 2 iunie, la ora 11. Va părăsi micul oraş din Transilvania la ora 16.

Rezultate devastatoare la maternitatea Giulești! Patru angajați sunt purtători ai stafilococului auriu... Update: Rezultate Loto 16 mai 2019. Premii mari la extragerea Loto 6/49 de azi! Numerele norocoase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x