Antena Căutare

Vești proaste pentru milioane de români! Prețul energiei electrice a explodat! Când se va scumpi curentul electric

Prețul energiei electrice pe bursă a  înregistrat, joi, o valoare cu aproape 50% mai mare decât în urmă cu două săptămâni, fapt pentru care în următoarea perioadă sunt așteptate scumpiri.

Prețul energiei electrice pe bursă a înregistrat, joi, o valoare cu aproape 50% mai mare decât în urmă cu două săptămâni, fapt pentru care în următoarea perioadă sunt așteptate scumpiri.

Preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică din România, Ion Lungu, spune că această creştere a fost determinată de scăderea producţiei eoliene şi de debitul redus al Dunării, însă precizează că evoluţia nu se va reflecta imediat în preţurile la consumatorul final.

„Preţul mediu al energiei pe piaţa spot OPCOM este unul relativ mare, dar acest fapt se datorează în primul rând condiţiilor meteo, care produc schimbări de la zi la zi pe piaţa spot”, spune Ion Lungu.

De asemenea, consultantul financiar Adrian Bența a precizat, pentru Antena 3, că scumpirile ar pute fi „probabil între 0,5% și 1%”.

VREMEA o ia RAZNA în următoarele ore! Județele în care au fost emise avertizări de tip COD GALBEN de PLOI TORENȚIALE și ... S-au rupt norii în Dâmbovița! O ploaie torențială a inundat orașul! Când scăpăm de vremea capricioasă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x