Antena Căutare

Previziune terifiantă pentru România, de la un colaborator NATO și ONU! Va fi cumplit! „Vor apărea uragane deasupra Mării Negre şi…“

O previziune terifiantă pentru România a fost făcută de un profesor din Galați, desemnat recent de către ONU evaluator în domeniul predicției valurilor și dezvoltatorul unor sisteme folosite inclusiv în cadrul misiunilor navale NATO.

Previziune terifiantă pentru România, de la un colaborator NATO și ONU! Va fi cumplit! „Vor apărea uragane deasupra Mării Negre şi…“
Ilustrație.

Academicianul Eugen Rusu (62 de ani), profesor în cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi, a lucrat în România la mai multe proiecte ce au implicat modelări numerice pe Marea Neagră, sistemul său de predicţie a valurilor fiind focalizat pe gurile Dunării, unde valurile sunt foarte înalte, iar unele dintre ele sunt anormale, neputând fi prezise prin sistemele actuale.

Profesorul Rusu a creat un sistem de predicţie a valurilor şi pentru Marea Neagră, iar primele date arată că zona se va confrunta în următorii 30-40 de ani cu primele uragane din istoria sa.

„Se preconizează vânturi de nivelul unui uragan, atingând viteze de peste 30 de metri pe secundă. Paradoxal, valurile nu vor creşte. De ce? Pentru că valurile cresc când vântul bate constant pe o anumită direcţie. Conform modelelor de vânt pe care le am, uraganele care vor apărea deasupra Mării Negre vor fi ciclonice. Există mai multe scenarii legate de aceste uragane. De pildă, dacă emisiile de gaze se opresc în 2020 – se poate întâmpla asta, dacă se opresc în 2040 – se va întâmpla asta“, a explicat profesorul Rusu despre schimbărilor climatice ce au afectat planeta în ultimii zeci de ani şi ce vor avea un impact major asupra viitorului apropiat.

Profesorul Eugen Rusu a devenit, în 2012, expert evaluator internaţional la Consiliul Europei pentru domeniul energiei refolosibile în mediul marin. Conform calculelor sale, până în 2050, energia valurilor de pe mările şi oceanele lumii va depăşi ca putere atât energia vântului, cât şi pe cea solară, urmând să devină principala sursă de energie pentru umanitate.

Răsturnare de situație în cazul filmării-șoc în care ar apărea Luiza Melencu! Cine și când a făcut înregistrarea video... Tragedie imensă la un spital din Târgu Jiu! Un bebeluș a murit la doar zece ore de la naștere!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x