Antena Căutare

Previziunea sumbră a lui Raed Arafat. Efectul exploziei numărului de infectări este devastator: „Nu vor putea fi salvați”

Raed Arafat, avertisment îngrijorător pentru români: „Nimeni nu e protejat, oricare dintre noi poate să o pățească.”

Invitat la Sinteza Zilei, Raed Arafat a atras atenția că epidemia de coronavirus nu s-a încheiat și, mai mai mult, odată cu creșterea numărului de cazuri de coronavirus, secțiile de Terapie Intensivă s-au umplut.

„Terapiile Intensive sunt pline la Bucureşti”

„Terapiile Intensive sunt pline la Bucureşti! Lumea crede că totul e perfect. Nu este!”, a spus Arafat, joi, la Antena 3.

Șeful DSU a explicat cum creșterea numărului pacienților internați pe Secțiile de Terapie Intensivă va însemna, inevitabil, și creșterea numărului de decese, în următoarea perioadă.

„Au rămas în spitale asimptomatici, care se externează după doar câteva zile, cei ușor simptomatici, care pot oricând să devină mai gravi, sunt cazurile intermediare și cele de Terapie Intensivă.

Pe Terapie Intensivă, 237 de cazuri, astăzi. Asta înseamnă că vom avea mai multe decese, pe parcurs, pentru că, din păcate, un procent nu va putea fi salvat”, a explicat Raed Arafat.

„Nimeni nu e protejat, oricare dintre noi poate să o pățească. A nega nu înseamnă că ești protejat”

De asemenea, șeful DSU atrage atenția că epidemia este departe de a se fi încheiat.

„Oamenii trebuie să respecte regulile de distanțare și de protecție. Pentru tineri, impactul bolii este mic, ei pot fi infectați dar să nu aibă simptome și să transmită.

Un tânăr care nu mai poartă mască umblă peste tot, se întoarce acasă, îl pupă pe bunicul, stă cu mama, stă cu tata...Este un vector de transmitere perfect! Asta e problema pe care nu vor să o înțeleagă. (...)

Nimeni nu e protejat, oricare dintre noi poate să o pățească. Știți cum e chestiunea cu cancerul pe care nimeni nu-l crede până nu are diagnosticul în față? Și aici la fel! Spun că nu există virusul, nu cred în virus și totuși unii care nu au crezut s-au trezit intubați. Dar ei nu au crezut că virusul există.

A nega nu înseamnă că ești protejat”, transmite Raed Arafat.

450 de cazuri de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore

Încă 450 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, potrivit raportărilor oficiale transmise de Grupul de Comunicare Strategică. Bilanțul total de la începutul pandemiei ajunge la 27.746 de cazuri, în România.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.433 au fost externate, dintre care 19.363 pacienți vindecați și 1.070 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Numărul de pacienți asimptomatici a suferit modificări față de ziua anterioară ca urmare a actualizării datelor de către unitățile sanitare, în ultimele 24 de ore.

Descoperire revoltătoare! "Medicii cum luptă să salveze??" Sute de mii de combinezoane și măști zac în depozit... Dezastru în România! Inundațiile au făcut ravagii în Vestul ţării. Mai multe judeţe au fost sub avertizare de vreme rea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x