Antena Căutare

A murit ”Crăiasa Înălțimilor”! Prima femeie aviatoare din România s-a stins din viață la 91 de ani

Aviația română e în doliu după ce prima femeie încadrată ca instructor de zbor și cea dintâi  membră a aviației militare după Al Doilea Război Mondial s-a stins din viață. 

Aviația română e în doliu după ce prima femeie încadrată ca instructor de zbor și cea dintâi membră a aviației militare după Al Doilea Război Mondial s-a stins din viață.

Ruxandra Agache-Miheș era cunoscută drept ”Crăiasa Înălțimilor”, grație frumuseții ei fizice și morale și a rămas în istorie drept prima femeie aviatoare. Ea s-a stins din viață de curând, iar primarul localității natale vrea să ridice în cinstea ei un monument.

Conform presei locale, femeia, în vârstă de 91 de ani, locuia în București, dar deseori revenea în comuna Viișoara, pentru a-și vizita sora și nepoții.

„Cetatenii din comună Viișoara, județul Vaslui sunt alături de rude și familia îndoliată a celei care a fost Ruxanda AGACHE MIHES , femeia supranumită „regina cerurilor” născută la data de 15 decembrie 1927 în comuna Viișoara, județul Vaslui, prima femeie româncă brevetată după cel de-al doilea război mondial. Ne mândrim că o astfel de femeie provine de pe meleagurile noastre. Dumnezeu s-o odihnească în pace!”, a declarat Liviu Pirciu, primarul comunei Viișoara, pentru vremeanoua.ro.

Ruxanda Agache-Miheș a zburat mai bine de 30 de ani şi a pilotat diferite tipuri de avioane, acumulând 8.620 de ore de zbor şi circa 26.000 de curse aeriene. La toate acestea se adaugă, nici mai mult, nici mai puţin, decât 17 aterizări forţate, din care nu s-a ales decât cu câteva zgârieturi, evitând impactul fatal, atât pentru ea, cât şi pentru localnicii mai multor oraşe şi sate deasupra cărora se afla. Cât despre acele momente "de cumpănă" pe care le-a trăit, doamna Agache îşi amintea cu nostalgie şi le povesteşte, retrăind emoţiile de atunci, scrie Jurnalul.

Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la meteorologi! Județele care se află sub COD GALBEN de ploi torențiale!... Vești senzaționale pentru mii de copii cu vârste cuprinse între șapte și 16 ani! În ce condiții ar putea primi de la sta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x