Antena Căutare

VIDEO! Prima ninsoare a sezonului a blocat Transfagarasanul. Mai multi turisti au ramas in zapada

Iarna a lasat deja cateva semne pe harta Romaniei. Iar prima zapada i-a luat, ca de obicei, prin surprindere pe turisti. Unii au ramas blocati in zapada de cativa centimetri, in drum spre Balea Lac, altii la peste 2.000 de metri altitudine.

A fost nevoie de cateva apeluri la 112 ca utilajele de deszapezire sa urce drumul spre munte. Mai ales ca meteorologii anunta lapovita si ninsoare in zona, pentru inca doua zile.

Asa s-a circulat astazi pe Transfagarasan. La peste o mie de metri altitudine a venit iarna, cu tot cu zapada. Iar pe unii i-a luat, ca de obicei, prin surprindere.

Tuturor soferilor le-a scapat din vedere un amanunt. Fiind sosea la altitudine mare se poate intampla, chiar si vara sa ninga cate o noapte si a doua zi sa fie probleme. Ceea ce s-a si intamplat. Masinile care au reusit totusi sa parcurga drumul pana la Balea, au ramas captive in zapada abia cazuta, la peste 2000 de metri altitudine. Printre ele si doua autocare.

Grea a fostt misiunea de salvare, mai ales la Balea, unde zapada si ceata parca au inghitit muntii. Doar indicatoarele le mai arata turistilor unde ar trebui sa fie cabana pe care au venit sa o viziteze.

Nu e nimic neobisnuit pentru meteorologii care au anuntat cea mai geroasa iarna din ultimii 100 de ani. O iarna normala inseamna cel putin doua viscole in decembrie, in jur de trei in ianuarie si doua in februarie, deci climatologic, in jur de 5 pana la 7 viscole, in special in partea de SE a Romaniei. Aceasta este zona mai vulnerabila pentru ca aici se intalneste masa de aer rece dinspre zona Siberiei cu aerul cald si umed adus dinspre Mediterana.

Iar anotimpul alb a facut deja cateva semne pe harta Romaniei. La Balea Lac, temperatura a coborat pana la minus doua grade. Iar pentru urmatoarele doua zile meteorologii anunta lapovita si ninsoare.

Vezi toate editiile "Observator" pe Antenaplay.ro!

VIDEO! Actorul Mitica Popescu a povestit despre iadul din lagarul de la Periprava unde a fost batut de tortionarul Ioan ... O ursoaica a atacat doi barbati in judetul Dambovita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x