Antena Căutare

Prima strada din Romania care se spala singura e la Timisoara si se inaugureaza maine

Prima strada din Romania care se spala singura va fi inaugurata la Timisoara, joi, dupa o reabilitare de 6.000.000 de lei obtinuti din fonduri europene. Drumul se afla in cartierul in care s-a nascut interpretul rolului Tarzan, actorul Johnny Weissmuller.

Instalatiile pentru curatarea strazii pornesc manual si vor fi puse in functiune de autoritati, dupa un program prestabilit. In acest proiect, Primaria Timisoara a participat cu 1,1 milioane de lei, iar guvernul Romaniei a contribuit cu aproape 660.000 de lei. Reabilitarea strazii a rezolvat si problema locurilor de parcare, fiind realizate zone speciale pe mijlocul arterei, cat si pe cele doua parti laterale.

''Strada Iancu Vacarescu are un sistem inteligent de stropitoare, unic in Romania, care se declanseaza automat si curata asfaltul. Este vorba de o serie de cateva zeci de instalatii speciale cu presiune mare, care vor uda strada si vor functiona alternativ, ca sa nu fie masini parcate. Jetul bate pana in mijlocul strazii, unde este parcarea'', a declarat Aura Junie, seful Directiei de Dezvoltare din cadrul Primariei Municipiului Timisoara.

Zona Iosefin, unde este amplasata strada Vacarescu, este una istorica, plina de traditie si importanta din punct de vedere cultural si patrimonial, fiind vestita prin faptul ca aici s-a nascut celebrul actor american Johnny Weissmuller, de origine romana.

Sursa: Antena3.ro

Ponta: "Camerele video de la bacalaureat nu vor fi scoase nici acum, nici anul viitor"... COD GALBEN DE PLOI SI VIJELII! Vezi care sunt zonele vizate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x