Antena Căutare

Primăria Capitalei dată în judecată din cauza calității aerului

Primăria Capitalei a fost dată în judecată din cauza calităţii aerului din Bucureşti, care în urma analizelor, ar fi cea mai poluată zonă din Uniunea Europeană.

Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis arată că Bucureştiul este afectat de cea mai mare poluare a aerului pe termen lung. Cele mai multe emisii de PM10 se înregistrează în regiunea Bucureștiului, una dintre cele mai poluate zone din Uniunea Europeană.

Statul Român are obligația de a-și proteja cetățenii. Această obligație a fost încălcată de Primăria Generală a Bucureștiului, iar locuitorii orașului suferă consecințele provocate de calitatea proastă a aerului pe care îl respirăm. Pentru informarea corectă și independentă cu privire la nivelul de poluare a aerului din București, Ecopolis a realizat platforma www.aerlive.ro, iar pentru responsabilizarea Primăriei considerăm necesară acțiunea în instanță”, a declarat directorul executiv Ecopolis, Oana Neneciu, conform Digi24.

De asemena, Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis acuză Primăria capitalei că nu are un plan pentru menținerea unei bune calități a aerului și că nu a luat măsurile necesare pentru combaterea poluării. Ecopolis consideră că toate inițiativele din Planul Integrat privind Calitatea Aerului, elaborate de primărie, sunt ineficient.

Analizele realizate de Ecopolis, arată că aproape toate măsurile propuse în Planul Integrat privind Calitatea Aerului (PICA) nu respectă cerințele legale de a fi eficiente în soluționarea problemelor.

foto: pxhere.com

Iaşi: Protest al taximetriştilor, nemulţumiţi că autorităţile nu intervin pentru stoparea pirateriei... Arad: Două femei, accidentate pe trecerea de pietoni; una dintre ele a murit ulterior la spital/ Accidentul a fost provo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x