Antena Căutare

Primaria muta Bulevardul Unirii. Vezi proiectul!

Primaria Capitalei vrea sa “mute” Bulevardul Unirii, mai exact zona dintre Piata Unirii si Palatul Parlamentului, dedicand-o pietonilor.

"Mutam Bulevardul Unirii de pe centru pe margine. Zona centrala, unde acum circula masinile va deveni pietonala, iar masinile vor circula pe laterale, unde sunt acum trotuarele"


Astfel, zona destinata astazi soferilor va deveni spatiu de promenada pentru pietoni, iar Piata Constitutiei se transforma in spatiu pentru spectacole cu parcare subterana.

Potrivit strategiei propuse de arhitecti "strazile si bulevardele din zona centrala trebuie sa aiba un rol in sustinerea vietii urbane si nu pentru tranzit". Astfel, zona fantanilor arteziene, de la Piata Unirii la Piata Constitutiei va fi transformata in zona strict pietonala.

Piata Constitutiei va fi transformata in spatiu pentru spectacole, cu infrastuctura necesara pentru astfel de functiuni. In plus, sub piata va fi construita o parcare subterana cu 869 de locuri de parcare.

Foto: Intact Images

VIDEO! Un elev de 17 ani s-a sinucis in camera de camin... UPDATE! Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, ramane in arest...
Beneficii pentru sănătate ale nucilor tigru
Nu sunt chiar nuci, dar sunt bune pentru organism, ajutând la digestie și la nivelul glicemiei....
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023. Taurii trebuie să fie atenți la detalii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023 spune că Taurii trebuie să fie din ce în ce mai atenți la...
Parteneri
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x