Antena Căutare

Primarii din Timis le concesioneaza terenuri pentru case profesorilor si asistentilor medicali pentru a nu-si parasi posturile

Un program guvernamental esuat capata contur la nivel local. Cativa primari din Timis au concesionat terenuri de case profesorilor si asistentilor medicali care lucreaza in zona pentru ca acestia sa ramana in comune si sa nu-si caute de lucru in alta parte.

Mii de profesori parcurg zilnic kilometri intregi ca sa predea in scolile din sate si comune.Pentru cativa dintre ei, chinul va lua sfarsit in cateva luni.

Stefan Augutici este professor si a primit de la primarie un teren in concesiune pe 50 de ani, pe care isi construeste, cu banii lui, o casa cu patru camere si terasa. Va plati pe constructie 60.000 de euro. Apoi, va putea cumpara terenul cu o suma modica.

Primarul din Mosnita Noua a luat aceasta decizie dupa ce s-a convins ca programul "Case pentru specialisti" nu are nicio sansa sa fie realizat, iar el de specialisti are novoie. Agentia Nationala de Locuinte ar fi trebuit sa ridice in fiecare comuna care ar fi cerut sprijin cate zece case, pe care sa le inchirieze apoi medicilor, profesorilor sau politistilor. Terenul urma sa fie asigurat de primarie.

“Comuna Mosnita Noua a fost prima din Romania care a adoptat hotararea de consiliu si a pus la dispozitia dezvoltarii 10 parcele care sunt situate chiar la drumul judetean. Asta se intampla la 31 martie 2010, se apropie 31 mar 2013 si nu s-a intamplat nimic, in afara unei comunicari de la minister ca suntem luati in evident”, a declarat edilul.

Si alti primari din zona vor sa-i urmeze exemplul. De cand au facut cereri la ANL, nu au primit niciun semn.

Oficialii de la Bucuresti spun ca pentru acest program se alocau prea putini bani. Din 2010 pana acum, la ANL au ajuns 15.000 de cereri. Nicio casa nu a fost insa construita. Pentru realizarea programului ar fi fost nevoie de peste un miliard de euro.

INEDIT: A confundat vocea ginerelui si i-a trimis 8.000 de lei unui... hot!... Pompierii clujeni nu au reusit sa gaseasca trupul baiatului de sase ani, disparut in apele inghetate ale Somesului Mic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x