Antena Căutare

Primarul din Sfantu Gheorghe: "Romanii din Covasna ar trebui sa invete maghiara"

Primarul din Sfantu Gheorghe le cere romanilor din Covasna sa invete limba maghiara, la fel cum si maghiarii trebuie sa invete limba romana. Declaratia liderului UDMR din Sfantu Gheorghe vine la cateva zile dupa ce senatorul Dan Voiculescu a atras atentia asupra discriminarii etnicilor romani din Sfantu Gheorghe.

Primarul orasului Sfantu Gheorghe, Arpad Antal, spune ca in zonele in care sunt preponderent maghiari, romanii ar trebui sa invete si ei limba maghiara. Liderul UDMR din Sfantu Gheorghe sustine si ca incercarea autoritatilor romane de a-i obliga pe maghiari sa iubeasca statul roman poate fi sinonima cu un viol.


Declaratia oficialului UDMR vine la cateva zile dupa ce senatorul Dan Voiculescu a semnalat discriminarea pe criterii entice a romanilor din Sfantu Gheorghe, care reprezinta un sfert din populatia orasului.

foto: Arpadantal.ro

Barbatul care a intepat mai multe femei cu un ac, in tramvaiul 41, arestat pentru 29 de zile... Buftea: Politist, prins in flagrant in timp ce lua mita de la un sofer...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x