Antena Căutare

Primarul Radu Mazare si hotelierii de pe litoral vor ca plajele sa intre in administrarea hotelurilor

Primarul Radu Mazare a investit mult in statiunea lui de suflet. Pana acum, s-a axat mai mult pe viata de noapte si recunoasterea nu a intarziat sa apara: Mamaia a fost votata cea mai la moda statiune de distractie estivala din Europa. Dar Mamaia inseamna si plaje, nu doar cluburi de noapte, si la capitolul acesta, Radu Mazare nu este foarte multumit. E si pacat de frumusetea domnisoarelor, care nu este pusa in valoare pe niste plaje neamenajate. Asa ca va lua masuri. La vara.

Marea isi cheama turistii. Dar, daca plajele nu sunt amenajate, sezlongurile costa, umbrela e scumpa, sau locul pentru cearsaf nu exista, turistii pleaca. spre alte mari. De sapte ani incoace, hotelierii tot cer ca plajele sa nu mai fie administrate de Apele Romane, ci de ei. Numai ca proiectul se tot plimba intre Guvern si Parlament.

Anul acesta insa, primarul Radu Mazare a luat taurul de coarne. Sustinut de hotelieri va cere schimbarea legislatiei, astfel incat fiecare unitate de cazare sa aiba o bucata de plaja pe care sa si-o gospodareasca singura.

“Cred ca ar fi bine ca ea sa fie data de la Apele Romane catre utilizatori, respectiv hotelieri, cu niste preturi mai mici, in asa fel incat preturile care vor fi percepute turistilor sa fie mai mici, sa nu mai coste un sezlong cat o jumatate de camera. Dar vor fi plajele publice, pe care o sa le ingrijim noi”, este de parere Radu Mazare.

Si toata lumea ar avea de castigat. Turistii vor trai cu senzatia ca au primit ceva gratis, in timp ce hotelurile isi vor rotunji castigurile cu incasarile din timpul zilei: berile domnilor, frappe-urile domnisoarelor sau inghetatele copiilor. Aceastea vor fi servite, contra unor sume modice, direct pe plaja, de la barul hotelului. Pentru ca acest proiect sa devina realitate, hotelierii mai au de trecut un singur hop: sa obtina punctaje cat mai mari pentru serviciile pe care le ofera. In functie de acest punctaj se va face impartirea plajelor si a castigurilor.

Dej: Politistii au simulat mai multe accidente grave, pentru a-i educa pe pietoni despre pericolele din trafic... Petreceri pline de dragoste: Cum au sarbatorit romanii Valentine's Day...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x