Antena Căutare

Primele concluzii ale anchetei prabusirii elicopterului in Bucegi: Eroare umana

Primele concluzii ale anchetatorilor israelieni, care au investigat epava si locul accidentului elicopterului prabusit la Fundata, indica o eroare umana, dar este inca devreme pentru a se determina cauzele exacte.



Israelienii se implica pe cat pot pentru identificarea militarilor morti in accidentul aviatic. La Institutul de Medicila Legala Brasov a ajuns un laborator criminalistic performat. Anchetatorii istraelieni vor ca si resturile din elicopter sa fie ridicate si duse la Baza Boboc.

Intre timp au inceput sa se contureze si cauzele care au dus la prabusirea elicopterului. Potrivit anchetatorilor din Israel, se pare ca nu a fost vorba de o problema tehnica, ci de o greseala a unuia dintre piloti. Cu toate acestea, oficialii se feresc sa faca declaratii certe pe marginea acestui caz, ancheta fiind inca in plina desfasurare.

Primele raspunsuri oficiale vor veni abia dupa ce vor fi analizata cutia neagra a elicopterului. Anchetatorii vor strange in zilele urmatoare toate resturile aparatului. Acestea vor fi transportate cel mai probabil la baza aeriana de la Boboc sau in Israel pentru a fi cercetate.

Militarii care au pierit in muntii din romania erau militari de exceptie. Cel mai experimentat militar aflat in aeronava cazuta in Bucegi, era locotenent colonelul Avner Goldman. Inainte de a se urca in elicopterul mortii, i-a trimis sotiei un mesaj telefonic: "Sarutari tuturor." Avea 48 de ani si acasa il asteptau 4 copiii. Daniel Shipenbauer avea 43 de ani si o experienta bogata la mansa elicopterelor Sikorsky CH 53 Sea Stallion. A lasat in urma 3 copii.

Capitanul roman Stefan Claudiu Dragnea avea 31 de ani si a urcat rapid treptele ierarhiei in Statul Major al Fortelor Aeriene Romanesti. Acum, colegii sai incearca sa-l identifice, pentru a-l putea reda familiei. Sotia sa e internata in spital, in stare de soc.

Ramasitele militarilor ar urma sa fie repatriate astazi, dupa o ceremonie funerara la baza militara de la Boboc.

CITESTE si... Tragedia din Bucegi - semne de intrebare si controverse

Dan Voiculescu, scrisoare deschisa catre Traian Basescu... Uniunea Europeana a depasit 500 de milioane de locuitori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x