Antena Căutare

Primul caz de corornavirus în București. România ajunge la 13 pacienți cu Covid-19

Un bărbat de 49 de ani, din București, întors recent de la Roma, a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Este primul caz înregistrat în România și primul în Capitală.

Primul caz de corornavirus în București. România ajunge la 13 pacienți cu Covid-19
Primul caz de coronavirus în București | Profimedia

Bărbatul s-ar fi întors în Capitală pe Aeroportul Otopeni și a venit din Italia, de la Roma, fără să fi avut contact cu zonele de risc din nordul Peninsulei.

Bărbatul din București infectat cu coronavirus s-a întors recent din Roma, Italia

Pacientul s-a prezentat la Institutul Matei Balș din București cu simptome specifice coronavirusului.

Grupul de comunicare strategică al Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că este vorba despre un bărbat din București, în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată. Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19.

Citește și: Pandemia de coronavirus! Câți oameni vor muri! „Până și cel mai bun scenariu îți îngheață sângele în vene”

Este primul caz depistat în Capitală. Conform primelor sale declarații, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în țară.

DSP a demarat prima anchetă epidemiologică în Capitală

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul național de boli infecțioase și a demarat ancheta epidemiologică. S-a început stabilirea contacților bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare.

Hunedoara: Fata de 16 ani confirmată cu coronavirus este fiica bărbatului deja internat vineri; mama ei a fost testată, ... Băiatul de 16 ani din Timiș, infectat cu coronavirus, s-a vindecat şi a fost externat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x