Live acumPoftiţi pe la noi: Poftiţi la circ
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Ultimă oră! A fost confirmat primul deces al unui cadru medical din România din cauza COVID-19

Marți seara a fost confirmat de către Ministerul Sănătății primul deces în rândul personalului medical în urma infectării cu noul coronavirus. Vestea a îndoliat toate cadrele medicale! Este vorba despre un ambulanțier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. Bărbatul nu avea alte afecțiuni.

Ultimă oră! A fost confirmat primul deces al unui cadru medical din România din cauza COVID-19

Acesta a prezentat simptomatologie COVID-19 în data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv în data de 30 martie 2020, potrivit Digi24.

Trist este că acesta a fost izolat la domiciliu pentru că nu a acceptat internarea. Decesul s-a produs marți, 7 aprilie, chiar la domiciliul acestuia.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, își exprimă regretul față de această pierdere și transmite condoleanțe familiei. Ministrul Sănătății este alături de personalul medical din cadrul SAJ Suceava.

România a înregistrat, până marți, 7 aprilie 2020, 4.417 de infecții cu SARS-CoV-2. Dintre aceste persoane, 198 au murit.

În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, precizează Ministerul Sănătății.

Recomandari