Antena Căutare

Donarea de organe a mai salvat cinci vieți! Primul transplant de inimă din 2020 a avut loc la Iași - VIDEO

Sunt momente în viață când destinul lovește fără milă. Atunci când persoane dragi ajung pe patul de spital, în moarte cerebrală şi pentru care şansele de a reveni la normal sunt nule. Însă dincolo de durere, cei care găsesc puterea pentru un gest cât o minune pot dărui la rândul lor viaţă.

Donarea de organe a mai salvat cinci vieți! Primul transplant de inimă din 2020 a avut loc la Iași - VIDEO Galerie
Transplant de inimă la Iași

Vorbim de acordul pentru prelevarea de organe. Cea mai recentă astfel de intervenţie a avut loc la Iaşi, unde drama unui adolescent care a suferit un anevrism cerebral poate însemna salvare pentru alte cinci vieţi. În cazul transplantului de cord, a fost prima intervenţie din acest an.

Drama familiei băiatului de 15 ani din Iaşi, care a suferit un anevrism cerebral rupt, este greu de conceput. Însă gândul că alţi cinci oameni vor fi salvaţi i-a făcut să treacă peste bariera durerii şi să accepte ca organele tânărului să fie prelevate. Intervenţia a avut loc la Spitalul Clinic de Urgență "Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iași.

Inima băiatului a fost adusă la Târgu Mureş. Pentru transportul ei a acţionat o întreagă echipă a Ministerului de Interne. Ulterior inima a fost transplantată cu succes unei paciente de 40 de ani aflată într-o stare extrem de gravă.

De altfel specialiştii atrag atenţia că România este în continuare codaşă în Europa în privinţa transplanturilor. Ficatul şi rinichii vor ajunge la pacienţi din Iaşi, iar plămânii în Bucureşti.

Adevărul despre creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani. Anunțul făcut de ministrul Muncii: ”E un fake-news! Nimeni... Elevii unui liceu din Arad au ajuns la spital cu simptome de intoxicare, după o acţiune de igienizare efectuată înainte ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x