Antena Căutare

Un barbat a parcurs sute de kilometri pentru a-i aduce palinca Printului Charles

Printul, ardeleanul si palinca! Nu-i banc. In poarta conacului unde e cazat printul Charles s-a ras azi in hohote. Un ardelean hotarat a venit tocmai din Bihor sa-l convinga pe mostenitorul Coroanei Britanice sa guste din palinca romaneasca. Pana a fost primit in audienta, omul le-a explicat membrilor delegatiei britanice cum e cu taria eco de la noi, intr-o engleza ardeleneasca cum rar s-a auzit.

Nea Sandu are rabdare. Doar e ardelean. Pe Valea Zalanului a venit tocmai din Bihor. Si a asteptat cu orele in poarta.

"Am venit ca sa il intalnesc pe Charles, ca sa-i arat ca si noi avem brand-uri si produse cum nu s-au pomenit in Anglia", zice Nea Sandu.

E convins ca Printul Charles n-a baut nicicand tarie mai buna ca palinca romaneasca. Ieri i-a trimis cateva sticle, iar azi a batut drum lung, pana in Covasna, sa-i vada reactia. Pana sa dea ochii cu Charles, nea Sandu si-a incercat farmecele de negustor cu membrii delegatiei. Chiar daca engleza de Ardeal nu prea are sens pentru britanici, cu putin ajutor, au inteles mesajul.

Nu i-a iesit traducerea, dar i-a convins pe englezi. Cateva minute mai tarziu, nea Sandu a fost primit de mostenitorul Coroanei Britanice. Printul Charles chiar ar fi gustat din palinca lui Nea Sandu. Apoi a iesit la plimbare binedispus si pus pe glume englezesti, bineinteles.

De fapt, astfel de momente i-au creat printului o imagine mai prietenoasa, detasata de sobrietatea cu care ne-a obsnuit familia regala a Marii Britanii. Vizita printului in Romania, devenita deja un obicei, va lua sfarsit, cel mai probabil, peste doua zile.

Loto 6/49, Loto 5/40, Joker si Noroc: Vezi numerele castigatoare extrase duminica, 2 iunie!... Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce-ti rezerva astrele pe 3 iunie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x