Antena Căutare

Anunț de ULTIMĂ ORĂ despre noua lege a pensiilor! Ce decizie a luat Senatul

Procedura de urgenţă pentru dezbaterea şi adoptarea proiectului de lege al Guvernului privind sistemul public de pensii a fost aprobată de Senat, în şedinţa plenului de luni, cu 79 de voturi „pentru” şi 21 „împotrivă”. 

Procedura de urgenţă pentru dezbaterea şi adoptarea proiectului de lege al Guvernului privind sistemul public de pensii a fost aprobată de Senat, în şedinţa plenului de luni, cu 79 de voturi „pentru” şi 21 „împotrivă”.

Proiectul a fost repartizat pentru aviz la Comisiile juridică, buget şi drepturile omului şi pentru raport la Comisia de muncă.

Senatul este primul for sesizat în cazul acestei legi, potrivit Agerpres.

Potrivit proiectului de lege, cuantumul pensiei se determină prin înmulţirea numărului total de puncte realizat de asigurat cu valoarea punctului de referinţă.

Valoarea punctului de referinţă este rezultatul raportului dintre valoarea punctului de pensie şi nivelul mediu al stagiilor de cotizare prevăzute de legislaţia anterioară, respectiv 25.

Valorile punctului de pensie sunt: 1.265 de lei la 1 septembrie 2019; 1.775 de lei la 1 septembrie 2020; 1.875 la 1 septembrie 2021.

Cutremur în România, în urmă cu puțin timp! Ce magnitudine a avut!... Un îngeraș de copil a murit într-o clinică privată din Capitală. Medicii, acuzați de neglijență:”Vii cu un copil sănătos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x