Antena Căutare

Procesul lui Vintu pentru favorizarea lui Nicolae Popa, amanat

Tribunalul Bucuresti a decis sa amane pana in 20 mai procesul in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu este judecat alaturi de Octavian Turcan si de Alexandru Stoian pentru favorizarea infractorului in dosarul privind fuga din tara a lui Nicolae Popa.

Instanta a decis amanarea judecarii procesului, dupa ce a constatat lipsa dosarului de fond care se afla la Curtea de Apel Bucuresti, unde urma sa se judece recursul lui Sorin Ovidiu Vintu impotriva unei decizii din martie a Tribunalului Bucuresti prin care i s-a respins cererea de a pleca pentru o perioada de timp din tara, la Viena, pentru tratament.

"S-a amanat cauza pentru ca dosarul de fond nu este la Tribunalul Bucuresti. El se afla la Curtea de Apel unde urmeaza se se solutioneze niste recursuri", a declarat avocatul lui Vintu, citat de realitatea.net

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata, pe 12 octombrie 2010, de procurorii Parchetului General, pentru favorizarea infractorului, in dosarul privind fuga din tara a lui Nicolae Popa, alaturi de Octavian Turcan si de Alexandru Stoian.

Vintu si Stoian sunt acuzati ca l-au sprijinit pe Nicolae Popa, facand demersuri pentru ingreunarea procedurilor de extradare din Indonezia, potrivit Parchetului General.

Din probele administrate in cursul urmaririi penale a reiesit ca, in perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, Sorin Ovidiu Vintu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 de euro, convenite cu Nicolae Popa, doua transe de 50.000 de euro, respectiv 20.000 de euro, se arata in comunicatul citat.

Tot articolul, in Jurnalul National

O masina a zburat 20 de metri din cauza unei gramezi de pietris nesemnalizata... Nicolae Popa a ajuns in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x