Antena Căutare

Procuroarea care a luat-o pe sus pe Sorina, fetiţa din Baia de Aramă, este urmărită penal

Astăzi, anchetatorii care fac cercetarea disciplinară vor decide dacă Maria Piţurcă va fi suspendată din magistratură. Şi angajata de la Protecţia Copilului, care s-a ocupat de adopţia Sorinei, este cercetată pentru că ar fi falsificat documente în defavoarea asistenţilor maternali.

Astăzi, anchetatorii care fac cercetarea disciplinară vor decide dacă Maria Piţurcă va fi suspendată din magistratură. Şi angajata de la Protecţia Copilului, care s-a ocupat de adopţia Sorinei, este cercetată pentru că ar fi falsificat documente în defavoarea asistenţilor maternali.

Fetiţa ar fi fost încredinţată ilegal familiei din America, fără ca procedura de adopţie internaţională să fi început măcar.

Plină de nervi, aşa a ajuns Maria Piţurcă la Consiliul Superior al Magistraturii. Pentru că este acuzată de purtare abuzivă, a fost audiată la secţia specială pentru magistraţi. Ar fi spus că este nevinovată şi că nu a tras de Sorina în timpul intervenţiei, ci a încercat să o ia în braţe.

Urmărită penal este şi Violeta Morjan, managerul de caz de la Protecţia Copilului, adică cea care s-a ocupat de dosarul de adopţie. Procurorii spun că ar fi falsificat documente din care să reiasă că asistenta maternală nu dorea să o înfieze pe Sorina şi ar fi făcut presiuni pentru ca aceasta să renunţe la orice demers.

A falsificat semnătura asistentului maternal Şărămăt Mariana, a întocmit şi înregistrat minuta nr. 307/04.04.2004 prin care atestă în mod nereal că asistentul maternal Şărămăt Mariana a declarat că nu doreşte să o adopte pe minoră

Prin utilizarea de ameninţări, a determinat-o pe numita Şărămăt Mariana să semneze o declaraţie din care să rezulte că nu doreşte să o adopte pe minor.

În tot acest timp, cele două familii, cea adoptivă şi cea a asistentei maternale, şi-au aruncat acuzaţii şi reproşuri.

Soarta Sorinei rămâne însă indecisă. Tribunalul Olt, cel care trebuia să spună dacă fata poate pleca din ţară, şi-a declinat competenţa către Judecătoria Slatina. Iar Curtea de Apel Craiova a amânat pentru astăzi o decizie privind revizuirea adopţiei. Înalta Curte a stabilit că această instanţă trebuie să analizeze cazul, în ciuda dorinţei procurorului general ca procesul să fie mutat. Cerere susţinută şi de asistenţii maternali.

Procurorul general a trimis şi o completare la cererea de revizuire a adopţiei, prin care arată că s-a încălcat dreptul de prioritate a asistentei maternale.

Furtună devastatoare în Grecia! O femeie și un copil din România, aflați în vacanță, au murit... Accidentul din judeţul Olt, în care un bărbat a murit şi 18 persoane au fost rănite, a dus la mobilizarea exemplară a oa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x