Antena Căutare

Procurorii cer pedeapsa maxima pentru Sorin Ovidiu Vantu

Procurorii cer ca Sorin Ovidiu Vantu sa primeasca pedeapsa maxima, adica sapte ani de inchisoare cu executare, pentru favorizarea lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor. Totodata, procurorii au solicitat pedepse cu executare si pentru omul de afaceri Octavian Turcan si soferul lui Vantu, Alexandru Stoian.

Solicitarile au fost facute la ultimul termen al procesului, instanta urmand a se pronunta pe 2 octombrie.

In ultimul sau cuvant, Sorin Ovidiu Vantu a declarat ca este nevinovat si a sustinut ca acest dosar ar fi o inscenare pentru a i se lua postul de televiziune Realitatea TV si pentru ca se incearca distrugerea afacerilor sale.

Pe 12 octombrie 2010, procurorii Parchetului General l-au trimis in judecata pe Vantu sub acuzatia ca i-ar fi transmis in Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI.

Astfel, procurorii sustin ca, in perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vantu i-ar fi transmis lui Nicolae Popa doua transe, de 50.000 de euro si 20.000 de euro.

Suma ii era necesara lui Nicolae Popa pentru a se ascunde in scopul de a nu fi descoperit de autoritatile indrituite sa puna in executare mandatul european de arestare emis pe numele sau pentru executarea pedepsei de 15 ani inchisoare la care fusese condamnat prin hotarare judecatoreasca definitiva si executorie.

Sursa: Antena3

FOTO: Intact Images

Lege, dar nu pentru toti. Profesorii nu-si declara veniturile obtinute din meditatii... Circa 77% dintre romani sunt extrem de nemultumiti de sistemul feroviar national...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x