Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Procurorii fac cercetări după ce un bărbat s-a prezentat de două ori la UPU Piatra Neamţ, fără a fi testat pentru coronavirus, deşi avea simptome, ulterior el fiind confirmat cu Covid-19

Procurorii fac cercetări după ce un bărbat în vârstă de 45 de ani s-a prezentat de două ori la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, acuzând simptome specifice persoanele infectate cu Covid-19, fără a fi testat. Peste câteva zile, el a fost dus cu ambulanţa la unitatea medicală, fiind testat pentru coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, la Parchet a fost înregistrat, în 2 aprilie, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. "Obiectul sesizării se referă la faptul că, în zilele de 18 şi 20 martie, un bărbat din municipiul Piatra Neamţ, în vârstă de 45 de ani, s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Piatra Neamţ, acuzând simptome specifice persoanelor infectate cu virusul Covid-19, fără a se dispune testarea”, se arată în comunicat. Sursa citată spune că, în 23 martie, bărbatul a fost adus cu ambulanţa la unitatea medicală din Neamţ, ocazie cu care s-a dispus testarea, fiind diagnosticat cu infecţie cu COVID-19. De asemenea, procurorii cercetează şi dacă au fost respectate protocoalele privind transportul între unităţile medicale a persoanelor infectate cu Covid-19, în condiţiile în care, după diagnosticare, pacientul a fost transferat la un spital din municipiul Iaşi.

Sursa : news.ro

Recomandari