Antena Căutare

Procurorul general , Bogdan Licu: Constituţia permite ca în caz de infracţiune flagrantă, să poţi interveni, ca organ de poliţie, fără autorizaţia instanţei de judecată

Procurorul general, Bogdan Licu, a afirmat, vineri seară, că nu-şi explică de ce poliţiştii nu au intervenit mai repede în cazul fetei dispărute de la Caracal, în condiţiile în care Constituţia prevede că se poate acţiona şi fără autorizaţia instanţei de judecată, dacă este vorba despre protejarea unei vieţi. Licu a revenit asupra declaraţiei potrivit căreia suspectul din acest caz ar fi fost cercetat de DIICOT într-un caz de trafic de persoane, spunând că a verificat şi informaţia nu se confirmă.

Procurorul general, Bogdan Licu, a afirmat, vineri seară, că nu-şi explică de ce poliţiştii nu au intervenit mai repede în cazul fetei dispărute de la Caracal, în condiţiile în care Constituţia prevede că se poate acţiona şi fără autorizaţia instanţei de judecată, dacă este vorba despre protejarea unei vieţi.

Licu a revenit asupra declaraţiei potrivit căreia suspectul din acest caz ar fi fost cercetat de DIICOT într-un caz de trafic de persoane, spunând că a verificat şi informaţia nu se confirmă.

Bogdan Licu a revenit, vineri seară, tot la Antena 3, asupra declaraţiei anterioare, când a spus că suspectul din cazul de la Caracal era deja cercetat de DIICOT.

„S-a înţeles faptul că acest ucigaş era pe o listă de suspecţi în dosarul DIICOT. Am luat legătura cu cei de la DIICOT şi nu exista o listă cu suspecţi în cazul precedentei dispariţii”, a spus Licu.

În ceea ce priveşte intervenţia poliţiştilor, acesta a spus că nu-şi explică de ce s-a întârziat.

”Constituţia permite ca în caz de infracţiune flagrantă, mai ales când e vorba de protejarea unei vieţi, poţi interveni, ca organ de poliţie, fără autorizaţia instanţei de judecată”, a mai spus Licu.

Procurorul general a mai afirmat că cercetarea nu a fost finalizată la faţa locului, fiind extrem de important să se preleveze toate probele şi datele necesare în ancheta viitoare a presupuselor omoruri.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, a admis că poliţiştii puteau intra la locuinţa bărbatului din Caracal suspectat că a ucis o adolescentă de 15 ani pe care a răpit-o, dar au aşteptat decizia procurorului, acesta fiind motivul pentru care intervenţia a avut loc la ora 6:00 şi nu la ora 4:00, când au ajuns. Buda a declarat că poliţiştii au aflat vineri, în intervalul 2:00 - 3:00, adresa exactă la care se afla adolescenta, în jurul orei 3:30 a fost emis mandatul de percheziţie, iar la ora 4:00, echipajele de poliţiei şi procurorul au ajuns la locuinţa suspectului, intervenţia având loc la ora 6:00, când a dispus procurorul de caz.

Sursa : news.ro

STS: "Adolescenta din Caracal care a sunat la 112 a fost găsită în zona indicată de STS"... Ministrul Justiţiei cere modificarea legislaţiei privind percheziţia domiciliară, protecţia victimelor şi prinderea în f...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x