Antena Căutare

S-a votat! Aceste produse vor fi INTERZISE în toate magazinele din România. Milioane de oameni le cumpără în fiecare zi!

Uniunea Europeană face eforturi mari pentru a lupta împotriva poluării. În acest sens, este vitală ultima decizie luată de Parlamentul European și negociatorii statelor membre.

Uniunea Europeană face eforturi mari pentru a lupta împotriva poluării. În acest sens, este vitală ultima decizie luată de Parlamentul European și negociatorii statelor membre.

După o noapte întreagă de negocieri, liderii europeni au ajuns la un acord privind interzicerea majorităţii produselor din plastic.

Astfel, la nivelul Uniunii Europene vor fi interzise beţişoarele de urechi, paiele de plastic, beţişoare din plastic pentru cafea şi alte produse din plastic, de unică folosinţă.

Decizia ar putea intra în vigoare începând cu anul 2021, dacă acordul va primi aprobarea Parlamentului şi Consiliului European.

UE produce 26 de milioane de tone de deşeuri de plastic pe an, ceea ce reprezintă aproximativ un sfert din totalul mondial. Doar 30% dintre acestea sunt potrivite pentru reutilizare.

Între timp, China a oprit importul de deşeuri de plastic din Europa. Thailanda doreşte să urmeze interdicţia de import în doi ani. Deci, UE trebuie să elaboreze noi strategii pentru a aborda problema la sursă.

În următorii doi ani, Comisia doreşte să interzică vesela şi tacâmurile de unică folosinţă din plastic, dar şi paiele de băut, beţişoarele din bumbac sau suporturile pentru baloane.

Program de Sărbători Dedeman. Orarul magazinelor de Crăciun și Revelion în România... Program de Sărbători Auchan. Orarul magazinelor de Crăciun și Revelion în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x