Produsele marca proprie a magazinelor, alegerea pe timp de criza a tot mai multi romani

In goana dupa preturi mici, tot mai multi romani se uita la produsele marca proprie a magazinelor. Putin cunoscute inainte de criza, au devenit acum foarte populare. Unul din zece produse de la raft poarta marca magazinului si nu a producatorului. Iar economiile clientilor se ridica la cateva zeci de lei la fiecare runda de cumparaturi.

Patronii marilor lanturi de magazine au observat ca oamenii, exasperati de scumpirile tot mai dese, se uita mai atent la preturi. In prezent, ponderea marcilor proprii ale magazinelor a ajuns la 11 la suta din totalul vanzarilor in 2012. In crestere cu trei procente fata de anul trecut si cu 4 procente fata de 2010. Suntem totusi departe de tarile dezvoltate din Europa unde ponderea marcilor proprii este de 25% din vanzari.

Statisticile arata ca multi dintre romani prefera marcile magazinelor cand vine vorba de alimentele de baza si aleg brandurile consacrate pentru produsele mai sofisticate.

Foto: naturalfoodfinder.co.uk

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri