Căutare Live

De ce cresc cazurile de coronavirus în România. Avertismentul unui medic: ”Nu ne putem apăra de COVID-19. Oamenii nu înțeleg că e mai bine acasă, izolat, decât la spital, intubat!”

Cazurile de coronavirus din România au explodat în ultimele săptămâni, însă prof.dr. Bubenek, președinte al Societății Române de Anestezie Terapie Intensivă susține că medicii s-au descurcat de minune de la începutul pandemiei.

Într-un interviu la Antena 3, medicul a declarat că medicii români ar merita o decorație pentru felul în care au tratat pacienții români de la începutul pandemiei.

"Am avut noroc că la noi a început pandemia la o lună după Italia și am avut timp să ne pregătim, pentru că altfel ar fi fost mult mai rău. (...) Viața noastră nu a fost ușoară, nu este ușoară, pentru că nu vedem nicio luminiță la capătu tunelului, nu avem niciun medicament miraculos care să scadă mortalitatea.

România a atins un nou record al infecțiilor cu COVID-19. 767 de cazuri noi de îmbolnăvire, în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor de la ATI a crescut

Vaccinul se anunță undeva, în cel mai bun caz, la începutul sau la mijlocul anului viitor. Asta nu ne face să dăm garda jos și trebuie să recunosc că cel mai greu tribut l-au plătit colegii noștri anesteziști reanimatori din spitalele de Boli Infecțioase și din spitalele de suport COVID", a spus medicul.

În același timp, medicul a vorbit și despre motivele pentru care cazurile de coronavirus continuă să crească.

"Suntem într-un trend care vine din inconștiența veselă a unor generații recente, care n-au cunoscut nici războiul, nici foametea, nici comunismului, care s-au născut liberi - și foarte bine că s-au născut liberi - dar a căror conștiință civică comunitară nu depășește curtea blocului.

Încă un deces în rândul cadrelor medicale din România. Un asistent în vârstă de 49 de ani a murit în urma infecției cu COVID-19

Pentru că altfel e foarte simplu să înțelegi că e mai bine acasă, izolat, decât în reanimare intubat, că nu ai niciun drept să duci acasă o astfel de boală care poate omorî repede pe cei care îți sunt dragi, apropiați", a subliniat dr. Bubenek.

767 de cazuri noi confirmate în ultimele 24 de ore

Alte 767 de noi îmbolnăviri au fost raportate duminică în România, bilanțul ajungând la 37.458, potrivit datelor publicate sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 14.889 de teste.

La ATI, în acest moment, sunt internați 286 de pacienți.

Infecțiile cu noul coronavirus scapă de sub control. Avertismentul unui medic: ”Transmiterea comunitară este rapidă și extinsă!”

Citește și
colaj de imagini cu dani mocanu in masina si langa
Cum arată fetițele lui Dani Mocanu. Micuțele sunt superbe și artistul e foarte mândru de ele
Cum arată fetițele lui Dani Mocanu. Micuțele sunt superbe și artistul e foarte mândru de ele
fotografie cu eclipsa de soare vazuta de aproape
Eclipsa de Soare 4 decembrie 2021. Cum ne afectează și ce rol are Venus retrograd, conform astrologului Minerva
Eclipsa de Soare 4 decembrie 2021. Cum ne afectează și ce rol are Venus retrograd, conform astrologului Minerva
colaj de imagini cu loredana chivu imbracata in negru si alb
Loredana Chivu, a 14-a oară pe mâinile medicilor după operația nereușită la posterior. Ce sumă fabuloasă plătește pe tratament
Loredana Chivu, a 14-a oară pe mâinile medicilor după operația nereușită la posterior. Ce sumă fabuloasă plătește pe tratament
Mai multe articole

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.042 au fost externate, dintre care 22.617 de pacienți vindecați și 2.425 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 935 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până duminică, 2.026 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Autoritățile încearcă să țină coronavirusul sub control. Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră: ”Avem 2.000 de paturi...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri