Antena Căutare

Profesor de română, după greșeala de la Simulare: ”Ecaterina Andronescu să își dea demisia!”

Simulare Evaluare Națională Limba Română: ”Ecaterina Andronescu să își dea demisia!”, este afirmația unui profesor de română, după greșeala din subiectele de la Simulare, clasa a VIII-a.

Profesor de română, după greșeala de la Simulare: ”Ecaterina Andronescu să își dea demisia!”
ministrul educatiei ecaterina andronescu

Simulare Evaluare Națională Limba Română: ”Ecaterina Andronescu să își dea demisia!”, este afirmația unui profesor de română, după greșeala din subiectele de la Simulare, clasa a VIII-a.

Un nou scandal a izbucnit la Simularea de la Evaluarea Națională. Subiectele de la limba română conțineau o eroare ”impardonabilă, degradantă!”, spun dascălii.

La simulare, elevii claseor a VIII-au avut de rezolvat anumite cerințe pe poezia ”Stai și-asculți sub ramuri...”, tradusă de poetul St O Iosif. Poezia era scrisă, de fapt, de poetul și prozatorul german Heinrch Heine. Din textul subiectelor nu se înțelege faptul că poetul român doar a tradus poezia, ci că i-a aparținut chiar lui, ”eroare gravă” și ”malpraxis pedagogic”, după cum caracterizează profesorii și criticii literari situați.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, este acum în vizorul dascălilor: ”Ministrul Andronescu ar trebui să îşi dea demisia după greşeala de la simularea Evaluării Naţionale. Este o greaşeală impardonabilă, degradantă”, susţine Ofelua Burtea, o profesoară de limba și Literatura Română care predă la un colegiu de prestigiu din Craiova.

„Este o traducere bună, dar este de neacceptat faptul că reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale au confundat poeţii. Această confuzie nu arată altceva decât că responsabilii de disciplina Limba şi literatura română din Ministerul Educaţiei Naţionale nu stăpânesc chestiuni elementare de literatură. Este o greşeală impardonabilă, este degradantă pentru învăţământul românesc. Loveşte în tradiţia culturală a acestei ţări. Cu ce autoritate vor mai veni ei să propună subiecte pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat când se vede că nu au noţiuni elementare?", se întreabă profesorul Ofelia Burtea de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova, potrivit mediafax.ro.

Despre eroarea de la simulare, profesoara mai adaugă: ”Dacă un elev greşeşte rezolvarea unui subiect, pică examenul. Ce se întâmplă cu cei din Ministerul Educaţiei Naţionale când fac greşeli tocmai la subiecte de examen naţional? Nu este nicio reacţie până acum, dar doamna ministru ar trebui să îşi dea demisia. În acest caz şi noi, ca societate civilă, ar trebui să boicotăm aceste simulări, să ieşim în stradă până când doamna ministru şi cei care au greşit îşi vor da demisia", a spus Ofelia Burtea, potrivit aceleiași surse.

Luni, 11 martie, elevii claselor a VII-a și a VIII-a au susținut Simularea la Evaluarea Națională, Limba Română. Simulările se vor încheia miercuri cu proba la Limba Maternă.

Subiecte și Bareme Simulare Matematică, afișate pe Edu.ro. Verifică-ți nota!... Subiecte Simulare Evaluare Națională Matematică. Avem subiectele! Ce a picat la clasa a VII-a!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x