Live acumFilm: Avionul condamnatilor
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Profesorii, in vizorul Fiscului. Cadrele didactice trebuie sa declare in scris ca fac meditatii

Profesorii au intrat in vizorul Fiscului. Inspectoratele scolare au inceput sa primeasca formulare prin care cadrele didactice trebuie sa declare daca fac meditatii. Profesorii considera ca aceasta actiune reprezinta un abuz.


Dascalii si sindicalistii considera ca actiunea este una abuziva. "Colegii nu trebuie sa se lase intimidati de aceasta actiune, trebuie sa stie ca au libertatea si dreptul de a desfasura orice activitate, remunerata sau nu, in afara programului de lucru. Actiunea este una abuziva si poarta o tenta de presiune. Fiecare cetatean al Romaniei este obligat deja sa respecte legea, nu trebuie sa dea o declaratie ca respecta reglementarile in vigoare", a declarat presedintele Sindicatului Democrat din Invatamant Arad, Danut Ienesescu, citat de sursa precizata.

Inspectorul scolar general Mirela Aldescu confirma ca se lucreaza la o situatie statistica privind activitatile extrascolare ale angajatilor. Cu toate acestea, inspectorul sustine ca actiunea "este perfect legala si are loc la solicitarea ANAF".

"Directorii de scoli au obligatia sa ne furnizeze aceste date, cum si noi avem obligatia sa le centralizam si sa le furnizam ANAF", a spus Aldescu.

Actiunea se va derula pe o perioada de cateva saptamani, timp in care aproximativ 5.000 de dascali vor trebui sa completeze declaratiile.

sursa:Antena3.ro

Recomandari