Antena Căutare

Profesorii protesteaza miercuri in fata Ministerului Educatiei

Sindicalistii din Invatamant protesteaza, miercuri, in fata sediului Ministerului Educatiei. Dascalii sunt nemultumiti din cauza salariilor mici dar si din cauza unor prevederi din Legea educatiei. Protestul va incepe la ora 12.30 la sediului Ministerului Educatiei si va dura doua ore, informeaza Mediafax.


Nemultumirile profesorilor vizeaza prevederile Legii Educatiei privind nereducerea cu doua ore a normei didactice pentru personalul cu o vechime in invatamant de peste 25 de ani si gradul didactic I, structura ciclurilor de invatamant si componenta consiliilor de administratie ale scolilor. O alta nemultumire a dascalilor este legata de refuzul Ministerului Educatiei de a recunoaste incadrarea personalului didactic potrivit prevederilor Legii 221/2008.

In plus, sindicalistii reclama incalcarea prevederilor Legii 118/2010 potrivit carora incepand cu data de 1 ianuarie 2011 ar fi trebuit sa se revina la salariile din 2010. Profesorii mai sustin ca este tergiversata elaborarea Regulamentului de acordare in 2011 a sporurilor pentru conditii periculoase.

Legea educatiei a intrat in vigoare la data de 9 februarie.(foto: Intact Images)

sursa:Antena3

Autostrada Bucuresti - Pitesti este gaurita pe 87% din suprafata... 4 ambulante noi din Italia au fost donate spitalelor din sectorul 4...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x