Antena Căutare

Profesorii vor picheta Ministerul Educatiei in perioada 2-4 martie

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant va organiza, in zilele de 2, 3 si 4 martie, actiuni de pichetare a sediului Ministerului Educatiei, unul dintre motivele protestului fiind refuzul autoritatilor de a reveni asupra deciziei de reducere a salariilor.

Actiunile de pichetare vor avea loc in intervalul 12.30-14.30, potrivit reprezentantilor FSLI.

Sindicalistii vor protesta astfel fata de refuzul Ministerului Educatiei de a recunoaste incadrarea personalului didactic potrivit prevederilor Legii 221/2008, in conditiile in care peste 90% din membrii de sindicat au obtinut in instanta acest drept.

Alte probleme care ii nemultumesc pe angajatii din invatamant sunt diminuarea costului standard per elev pentru anul 2011 cu 22% fata de anul 2010, masura care va conduce, in opinia lor, la neacoperirea fondurilor destinate salariilor aferente acestui an, tergiversarea elaborarii regulamentului de acordare in 2011 a sporurilor pentru conditii periculoase sau vatamatoare, in conformitate cu prevederile Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, precum si refuzul ministerului de a emite ordinul pentru acordarea distinctiilor si premiilor personalului didactic din invatamantul preuniversitar de stat "Gheorghe Lazar" pentru anul scolar 2009-2010.

Sursa: Jurnalul National

UPDATE! Descinderi in Vama Ploiesti: Fosta sefa a vamii spune ca "Blejnar este Regina"... VIDEO! Lupta cu etnobotanicele, munca de Sisif...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x