Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Atenție! Adevărul despre legătura între aerul condiționat și coronavirus. Profesorul Alexandru Rafila aduce lămuriri

Profesorul Alexandru Rafila a răspuns întrebării pe care tot mai mulți români o pun, în legătura cu aerul condiționat și posibila transmitere a coronavirusului prin intermediul acestuia.

Microbiologul Alexandru Rafila, demontează mituri legate de Covid-19

Într-o intervenție la Antena 3, profesorul Alexandru Rafila a atras atenţia asupra unei recomandări pe care mulți o fac cu privire la aparatele de climatizare. Acesta susține că nu există niciun risc de transmitere a Covid-19 prin instalațiile de climatizare sau prin aparatele de aer condiționat.

Citește și: România a intrat în stare de alertă! A apărut noua declarație pe proprie răspundere, care e necesară pentru ieșirea din localitate

Medicul Rafila demontează mitul: Aerul condiționat nu împrăștie coronavirusul!

Mai mult, Alexandru Rafila susține că riscul de transmitere este redus și că oprirea aparatelor de aer condiționat în spații interioare este o prostie.

"Am auzit zilele acestea, mi s-a părut absolut incredibil. Se spunea să oprim instalaţiile de aer condiţionat pentru că există un risc de transmitere a infecţiei prin aceste instalaţii. Asta este o prostie, pentru că riscul de transmitere este extrem de redus, mai ales dacă personalul poartă mască şi este suficient să le întreţii, să le igienizezi. Gândiţi-vă la o clădire mare de birouri unde nu există geamuri care se deschid, oamenii poartă mască iar aerul condiţionat este oprit. Este o chestiune de nefuncţionalitate. Suntem tentanţi de foarte multe ori la anumite exagerări care pun în pericol chiar activitatea pe care o desfăşurăm", a declarat Alexandru Rafila.

Recomandari