Antena Căutare

Vești sumbre de la meteorologi! Ce se va întâmpla cu vremea e îngrijorător: ”Vom avea temperaturi de 50 de grade!”  

Vremea se va schimba radical în următorii ani și, în ciuda faptului că anotimpurile vor române tot patru, ritmul lor se va intensifica, conform Roxanei Bojariu, director al Departamentului de Climatologie din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Vremea se va schimba radical în următorii ani și, în ciuda faptului că anotimpurile vor române tot patru, ritmul lor se va intensifica, conform Roxanei Bojariu, director al Departamentului de Climatologie din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Astfel, în perioada 2021-2050, vremea se va schimba atât de tare, încât în sudul țării este posibil să se înregistreze și temperaturi de 50 de grade.

“Trebuie totuşi să ştim că anotimpurile vor rămâne patru. Mersul lor, ritmul lor anual va rămâne, dar, evident, ele se vor modifica faţă de ceea ce ştiam că sunt verile, primăverile, toamnele şi iernile de acum mai multe decenii. Adică, există o tendinţă - care se vede deja în statisticile noastre - de declanşare mai timpurie a primăverii, temperaturile cresc mult mai rapid în a doua jumătate a iernii - bineînţeles, cu fluctuaţii. Aici vorbim de statistici. Nu în fiecare an se întâmplă aşa, dar, din ce în ce mai frecvent, primăvara devine mai timpurie, vara se lungeşte în septembrie şi avem, practic, o tendinţă de creştere a temperaturii, până acum în toate anotimpurile, mai puţin toamna, unde zgomotul e mare şi semnalul nu trece de zgomotul natural”, a declarat specialistul ANM, marţi, într-o conferinţă de presă dedicată deschiderii celei de-a VI-a ediţii a Bucharest Science Festival (BSF 2018), dedicat cunoaşterii ştiinţifice şi tehnologice, relatează Agerpres.


Ba mai mult, în următorii ani, chiar și toamna se vor înregistra temperaturi crescute.

“Deja vedem primele semne, valurile de căldură vara sunt mai intense şi mai frecvente şi vă pot asigura că statisticile noastre cu date începând din 1961, atunci când aveam mai multe staţii, dar, de fapt, pentru mai puţine staţii avem date chiar din mijlocul secolului al XIX-lea. Or, aceste informaţii ne arată clar că numărul de zile cu valuri de căldură a crescut, mai ales în zona sudică, sud-estică şi extremul vest. Această modificare se va amplifica, din păcate, pe termen mediu şi lung. Ea există deja şi se va amplifica, cu atât mai mult cu cât semnalul încălzirii globale va fi mai puternic”, a spus Roxana Bojariu.

Reprezentantul ANM a avertizat că în perioada 2021 - 2050, în sudul ţării ar putea fi înregistrate temperaturi chiar de 50 de grade Celsius.

Cutremur în România, în urmă cu puțin timp! Ce magnitudine a avut seismul... Singura moarte pe care nu a prevestit-o! Maria Ghiorghiu a făcut anunțul sfâșietor: ”A pierit într-un accident rutier!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x