Antena Căutare

Prognoza meteo pentru iarna 2018-2019! Vești sumbre de la meteorologi: ”Vom avea viscol și ger năprasnic!” Când se va așterne zăpada peste România

Ultimele zile din luna septembrie au adus vreme rece, iar prognoza realizată de meteorologi pentru iarna anului 2018-2019 nu arată deloc bine, întrucât se pare că va fi lungă și grea. 

Ultimele zile din luna septembrie au adus vreme rece, iar prognoza realizată de meteorologi pentru iarna anului 2018-2019 nu arată deloc bine, întrucât se pare că va fi lungă și grea.

Astfel, conform meteorologilor, primele ninsori își vor face apariția încă luna noiembrie, în anumite zone ale țării, iar în lunile decembrie, ianuarie și februarie vom avea omăt. Totuși, estimările lor arată că nu se vor înregistra episoade de viscol ori de ger.

În schimb, în luna martie se va semnala ger năprasnic și viscol, fenomene ce vor afecta mai multe zone din Europa. De asemenea, există posibilitatea să se producăă și fenomenul El Nino, care va duce la creşterea temperaturilor medii la nivel global, a ajuns la 70% în ultimul trimestru al anului, a anunţat luni Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), citată de AFP.

"Conform previziunilor modelelor şi interpretărilor experţilor, există o probabilitate de circa 70% ca circumstanţele observate să atingă stadiul unui episod El Nińo de o intensitate scăzută în ultimul trimestru al anului 2018 şi în timpul iernii boreale 2018/19", a indicat într-un comunicat Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM), o agenţie ONU cu sediul la Geneva.

"Cu alte cuvinte, acest scenariu este de două ori mai probabil decât cel al persistenţei unor condiţii neutre", au subliniat experţii.

"Această încălzire ar putea (...) avea loc foarte repede, între septembrie şi noiembrie deja, deşi previziunile în cauză sunt incerte", a adăugat OMM, potrivit Agerpres.

Agenţia ONU notează că intensitatea următorului episod El Nińo este "incertă, deoarece rezultatele previziunilor numerice oscilează între condiţii neutre şi un El Nino de o intensitate moderată", însă dă asigurări că "apariţia unui El Nińo puternic este puţin probabilă".

Lovitură cruntă pentru sute de români! Aproape 1000 de oameni vor fi concediați în următoarele luni! Anunțul a fost făc... Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional! Momentul în care un băiațel care se juca fotbal cu prietenii se apleacă s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x